MLSZ: a Synlab lett a szövetség labordiagnosztikai partnere

2021.10.13.
Comments off
8 Views

Együttműködési megállapodást kötött a labdarúgók és sportszakemberek koronavírus-tesztelésére a Magyar Labdarúgó-szövetség és a Synlab Hungary.


Hirdetés

A megállapodásnak köszönhetően a nemzetközileg is elfogadott, szigorú paraméterek szerinti koronavírus-tesztelés történik majd az NB I-ben, az NB II-ben, a női NB I-ben és a futsal NB I-ben. A partnerség a 2021–2022-es szezonra szól, és nemcsak az egyes versenysorozatokban szereplő labdarúgókra, illetve sportszakemberekre vonatkozik, hanem az MLSZ-től a mérkőzésre delegált hivatalos személyekre is.

A koronavírus-világjárvány alatt az MLSZ fontosnak tartja, hogy kizárólag olyan futballisták vegyenek részt a magyarországi mérkőzéseken is, akik negatív PCR-vizsgálati eredménnyel rendelkeznek, s ebben segíthet Európa vezető orvosdiagnosztikai szolgáltatója. A Synlab jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen már az előző futballidényben együttműködési megállapodást kötött az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a koronavírustesztelésekről, amelyet később meghosszabbítottak a 2021–2022-es időszakra is.

A nemrégiben aláírt szerződésnek köszönhetően  már nemcsak az UEFA rendezvénysorozataiban érintett minden magyar klubcsapat, valamint a felnőtt és az összes korosztályos futballválogatott, hanem a hazai bajnokságokban szereplő együttesek PCR-vizsgálatát is a Synlab végzi Kelet-Közép-Európa legnagyobb laboratóriumában, a 2019-ben átadott Synlab Budapesti Központi Laboratóriumban.

Eredeti cikk

Comments are closed.