NB I: “Hiába vannak szép emlékeim onnan, mindent meg kell tennünk a győzelemért” – ezt várják a főszereplők a forduló zárómeccsén

2021.09.13.
Comments off
5 Views

Újpest FC–Zalaegerszegi TE FC (20.00)

Nikola Mitrovic (Újpest, középpályás): – Számunkra ez egy nagyon-nagyon fontos találkozó lesz. Azt, hogy miért, nyilván jól tudjuk: a szezon kezdete óta nem sikerült még mérkőzést nyernünk. Amit a zalaegerszegiekről mondani tudok az az, hogy jó élmény volt a náluk töltött egy év, egy szimpatikus klub és kedves emberek vannak ott. Hiába vannak azonban szép emlékeim onnan, mindent meg kell tennünk azért, hogy legyőzzük őket. Sok barátom van ott, de a barátság ilyenkor egy dolog, a munka, a feladat pedig egy másik. Nem szabad kétségeinknek lenni, hogy mindent beleadunk és meg akarjuk nyerni majd a találkozót. (ujpestfc.hu)

Waltner Róbert (ZTE, vezetőedző): – A kéthetes szünet első felében főleg a munkáé volt a főszerep. Keményen dolgoztunk, hogy aztán a következő hét már a bajnoki ritmusban teljen, hiszen következik az Újpest elleni meccsünk. Leginkább a csapatvédekezést szeretnénk erősíteni, stabilizálni, hiszen sok gólt kapunk, ami tavasszal, miután ideérkeztem, nem volt ránk jellemző. Igaz, hogy tizenkét új játékos érkezett, ám a többiek akkor is itt voltak. Azon dolgoztunk, hogy a kevesebb gólt kapjunk, s remélem, meglesz az eredménye.

Waltner Róbert azt is elmondta, hogy az újonnan érkezett játékosok számára is kell még egy kis idő, amíg utolérik magukat. Közülük eddig Bakary Nimaga és Preslav Borukov még nem mutatkozott be az együttesben (utóbbi már kispados volt kétszer is). A szakvezető a zaol.hu kérdésére elmondta, hogy a mali középpályás hasznos tagja lehet a csapatnak, ez látszik rajta, azonban három hónapig egyedül edzett, és ez nem egyenértékű a csapatszintű felkészüléssel.

– Korábban is hangoztattam, hogy ebben a tizenkét csapatos bajnokságban nincs olyan, hogy könnyű mérkőzés, valamennyi egyformán fontos és nehéz – jegyezte meg. – Bárki ellen lépünk pályára nem fordul meg a fejemben annak a lehetősége, hogy esetleg rámenjünk a döntetlenre. Úgy állok ehhez a találkozóhoz is: nyerni akarunk, de persze azt majd a játék dönti el, hogy esetleg akár egy pont megszerzése is jó eredményt jelentene-e. (zaol.hu)

Szabicsnak nem ugródeszka a Vidi: “Az edzői tudás átadása maga a szépművészet 20-25 játékosnak”

Eredeti cikk

Comments are closed.