3×3-as kosár Eb: a női válogatott a negyeddöntőben búcsúzott

2021.09.12.
Comments off
6 Views

A magyar női válogatott 11–10-re kikapott Németországtól a vasárnapi negyeddöntőben, így kiesett a Párizsban zajló 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságon.

Nem sikerült a legjobb négy közé jutnia a magyar női 3×3-as kosárlabda-válogatottnak (Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló, archív)


Hirdetés

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese pénteken a C csoportban Belgiumot 16–14-re, Romániát pedig 13–12-re verte a Szajna partján kialakított alkalmi kosárpavilonban. Ezzel csoportelsőként jutott a nyolc közé, ahol az A jelű trióban második német csapat várt rá.

A tokiói olimpiáról a magyarokhoz hasonlóan lemaradt ellenfél másfél perc alatt 5–2-re elhúzott. Papp Dia duplájára is érkezett válasz, de 7–8-nál már „lőtávolon” belül voltak a németek, a meccs derekán pedig 7–9 állt a nagyórán. Hat és fél perc elteltével, Bach Boglárka révén sikerült egyenlíteni (9–9), az utolsó percre 10–10-ről fordultak rá a csapatok. A hajrában viszont már csak a rivális talált a gyűrűbe, így a Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Bach Boglárka összeállítású magyar csapat számára befejeződött az Eb.

A nemzeti együttes júniusban, a debreceni pótselejtezőben épphogy lemaradt a tokiói olimpiáról, majd néhány héttel később sikerrel selejtezett Romániában a franciaországi Eb-re. Az alapemberek közül a párizsi Eb-n a honosított Goree Cyesha klubkötelezettségei, Török Ágnes pedig könyöksérülés miatt nem áll a válogatott rendelkezésére.

A magyarok 2016-ban Európa-bajnokok lettek Bukarestben, míg 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyertek.

Eredeti cikk

Comments are closed.