Fradi: “Babiloni csapat 14 országból, a magyar király” – ezt várják a BL-riválisnál

2021.07.30.
Comments off
16 Views

Mint ismeretes, a jónevű és az előző idényben egészen az Európa Liga negyeddöntőjéig jutott cseh bajnok, a Slavia Praha lesz az FTC ellenfele a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Az a csapat, amely továbbjut a Budapesten kezdődő párharcból, legalább EL-csoportkörösnek vallhatja majd magát.

A Fradi eddigi legkeményebb riválisának országában már a sajtóban is elkezdődött a hangolás a találkozókra, a cseh ISport.cz például egy egészen részletes képet igyekezett adni olvasóinak a magyar bajnokcsapatról.

“A Slaviának egy olyan ellenfelet kellene megvernie, amely vele ellentétben remekül szerepelt az előző idényben a BL-ben. És amely a magyar futball valaha volt legjobb csapata. Amely első magyar klubként szerepelt a Bajnokok Ligája főtábláján még 1995-ben, majd tavaly megismételte ugyanezt, és most is megvan rá az esélye. A litván Zalgirisen teljes nyugalomban léptek át, az egyszerre erős és mozgékony csatárra, Ryan Mmaeéra építve játékukat” – írja a lap, amely a légiósok magas számában is talált érdekességet a Fradi kapcsán.

“Igazi Babilon található Budapest IX. kerületében. Magyarokat nagyítóval kell keresni a csapatban, Litvániában például csak Dibusz és Csontos volt hazai futballista. Amúgy meg? Bosznia és Hercegovina, Szlovénia, Norvégia, Brazília, USA, Ukrajna, Georgia, Marokkó, Albánia…összesen 14 ország játékosa a keretben.

Például azzal a szlovák Robert Makkal, aki az Eb-n, Lengyelország ellen is betalált, vagy a bosnyák Eldar Civicssel, aki a Sparta játékosa is volt” – teszik hozzá, majd kitérnek arra is, hogy a Ferencváros a magyar labdarúgás “királya, uralkodója” a maga 32 bajnoki címével.

De megjegyzik azt is, hogy a Slavia néhány játékosa egyik kedvenc stadionjának közelében léphet majd pályára: “A Groupama Aréna nincs messsze a Puskás Arénától, ahol Lukáš Masopust, Petr Ševčík vagy Tomáš Holeš a hollandok elleni győztes Eb-nyolcaddöntőn futballozhatott. Most visszatérnek szeretett Budapestjükre a Slaviával”.

A BL-párharc jövő szerdán, a magyar fővárosban veszi kezdetét 20 órától.

Eredeti cikk

Comments are closed.