Fradi: “Nem dőlne el a párharc, ha mi lőnénk az első gólt” – Stöger és Haratin is teljes koncentrációt vár a BL-visszavágón

2021.07.26.
Comments off
16 Views

A Zalgiris elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt a Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger mellett az ukrán középpályás, Ihor Haratin jelent meg a hétfői sajtótájékoztatón.

A Fradi osztrák szakembere kezdésként elmondta, elég jó pozícióban van a csapata, jól játszottak az odavágón, de talán egy vagy két góllal lőhettek volna többet is, hogy még nyugodtabbak legyenek, de a kétgólos előnytől függetlenül természetesen nagyon komolyan kell venni a keddi találkozót, hiszen semminek sincs még vége. Stöger ezután kitért arra is, hogy akárcsak a  Fradi edzőközpontjában is található műfüves pálya, amin ugyan nem gyakran szoktak készülni, de most igénybe vették, hiszen a vilniusi pálya is ilyen borítású.

– Nagyon sok jó dolgot láttam az előző találkozón, de persze voltak negatívumok is. Mindenképpen talán egy-két tiszta helyzetnek örültem volna még, ennek megfelelően nagy hangsúlyt fektettünk a pontrúgások gyakorlására, mert azok mindig jó esélyek a gólszerzésre. Nem adhatunk lehetőséget az ellenfélnek a kontratámadásokra, és az első perctől koncentráltan és rendezetten kell játszanunk. Jobb esélyekkel indulunk jelenleg a továbbjutás szempontjából. A fejlődésünkhöz mindenképpen idő kell, lépésről lépésre haladunk és a holnapi meccsen is szeretnénk egy lépéssel előrébb lépni. Támadófocit akarunk játszani, de a védekezésre is oda kell figyelnünk. Ha a holnapi meccset is győzelemmel zárjuk, akkor az azt bizonyítja, hogy sikerült még egyet előrelépnünk – mondta Stöger, aki azt is elárulta, hogy Botka Endre nem utazott el a csapattal sérülése miatt, Aissa Laidouni viszont játékra kész. – Semmiképpen sem dőlne el a párharc, ha mi lőnénk az első gólt, hiszen 90 percig tart a meccs és egy nemzetközi találkozóról beszélünk, egy jó ellenfél ellen. Ha tizenegyeshez jutna a Ferencváros, akkor a megfelelő embert fogjuk odaállítani, lehet, hogy Uzunit, lehet, hogy valaki mást.

Igor Haratin is úgy gondolja, hogy a 2-0 egy alapvetően jó eredmény, de ezzel már nem szabad foglalkozniuk, csak is a visszavágóra kell koncentrálni, hiszen az a cél, hogy minden egyes meccset megnyerjenek, ehhez megfelelő koncentráció kell.

– A műfű kicsit másképp veszi igénybe az izomzatot, de ahogyan a vezetőedzőnk is elmondta, jól tudtunk készülni ezen a borításon is. Az első percektől egy agresszív ellenfélre számítok, hiszen győzelmi kényszerben vannak, de felkészültünk erre is. Mivel BL-selejtezőről beszélünk, itt nincs könnyű találkozó, minden mérkőzésre maximálisan oda kell tennünk magunkat és fejlődni, mert a BL-csoportkör a célunk – zárta az ukrán labdarúgó.

Török csapat szemelte ki az Eb-n parádézó Schäfert – magyar csapattársa is lehet

Eredeti cikk

Comments are closed.