Női kézilabda: juniorválogatottunk nagy erénye a tapasztalat

2021.07.19.
Comments off
8 Views

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző szerint a magyar női junior kézilabda-válogatott számára nagy előny volt a tapasztalat a vasárnapi, győztes Európa-bajnoki döntőben.

Kiss Szilárd maradéktalanul elégedett a juniorválogatott teljesítményével (Fotó: Árvai Károly)

„Nagyon összetartó csapatunk van, ez is segített a sikeres szereplésben. Nagy előny volt a fináléban, hogy mi már több döntőt is játszottunk, az oroszoknak talán elsőre ez sok volt” – idézi a magyar szövetség (MKSZ) honlapja Kiss Szilárdot.


Hirdetés

A szakvezető hozzátette, különösen amiatt nagyon boldog, hogy a Celjében rendezett tornán szinte minden mérkőzésüket nagy fölénnyel nyerték meg, egyedül a franciák elleni találkozó volt szorosabb, de a végjátékban ott is felülkerekedtek az ellenfélen.

A magyar együttes százszázalékos teljesítménnyel menetelt a végső sikerig, hiszen a csoportkörben Románia (27–19), Csehország (33–20) és Norvégia (36–26), a középdöntőben Franciaország (20–16) és Horvátország (35–24) ellen is nyert, az elődöntőben 33–26-ra legyőzte Svédországot, a fináléban pedig 31–22-re verte Oroszországot.

„Ez a korosztály 2018-ban serdülő, 2019-ben pedig ifjúsági Európa-bajnokságot nyert, idén pedig junior Eb-t. Tétmérkőzésen 22 meccsből 22 győzelem a mérlege, ami egészen imponáló” – mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Hozzátette, a pénteken kezdődő tokiói olimpián szereplő női felnőtt válogatott három tagja 2018-ban junior világbajnokságot, egy játékosa pedig 2019-ben junior Eb-t nyert.

„Remélem, hogy a friss junior Európa-bajnok együttesből is mind többen lesznek alapemberei a felnőtt nemzeti csapatnak a közeljövőben, hiszen ez az igazi értékmérője az utánpótlás-sikereknek” – vélekedett.

Eredeti cikk

Comments are closed.