Ökölvívás: Pribojszki és Gálos is kikapott Párizsban

2021.06.07.
Comments off
7 Views

Pribojszki Kata és Gálos Roland is kikapott hétfőn a Párizsban zajló európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, így előbbi a női 60 kilogrammos súlycsoportban lemaradt a tokiói ötkarikás játékokról, míg utóbbi nem jutott be a férfi 57 kilogrammosok döntőjébe – számolt be róla a Magyar Távirati iroda.

Gálos Roland az elődöntőből nem tudott továbblépni (Fotó: Török Attila)


Hirdetés

Pribojszki szombaton kikapott a török Esra Yildiztől, így nem jutott négy közé, ami pedig tokiói részvételt ért volna. Kapott azonban egy úgynevezett „box-off” pótlehetőséget, amellyel viszont nem tudott élni az Európa-bajnoki ezüstérmes francia Maiva Hamadouche ellen. Bár az első menet még a taktikusan „buldogként előretörő” Hamadouche a folytatásban felmorzsolta a magyar ellenállását. Pribojszki egyre kevésbé bírta tartani a nála valamivel alacsonyabb francia tempóját, és miután a második, majd a harmadik menetben is rászámoltak, végül egyhangú pontozással kikapott – írta az MTI.

A már biztos tokiói induló Gálos Roland az elődöntőben a francia Samuel Kistohurry ellen lépett szorítóba, és maradt alul küzdelmes adok-kapok végén egyhangú pontozással. A magyar bokszoló – akinek a ranglista, így az ötkarikás kiemelés szempontjából volt fontos a torna – vasárnap a nyolc között fölényes győzelmet aratott az angol Peter McGrail felett.

Eredeti cikk

Comments are closed.