Labdarúgás: A paksi foci ismét eladható az egész országban – Haraszti

2021.05.16.
Comments off
8 Views

A labdarúgó NB I negyedik helyén záró Paksi FC ügyvezetője, Haraszti Zsolt a klub honlapjának értékelte a nemrégiben véget ért évadot, emellett beszélt az edzőváltásról, a keretről és a gólkirály Hahn Jánosról is.

Haraszti Zsolt szerint sokan eddig alulértékelték Bognár Györgyöt (Fotó: Földi Imre)

A paksiak noha megsüvegelendő teljesítményt nyújtottak a bajnokságban, nem indult fényesen nekik az évad: a negyedik fordulót követően egy ponttal az utolsó helyen tanyáztak, ekkor a vezetőség úgy döntött, Osztermájer Gábort Bognár György váltja a kispadon.


Hirdetés

„Szerintem akkor senki nem gondolta volna, hogy a negyedik helyen végzünknyilatkozta Haraszti Zsolt a paksifc.hu-nak.Nehéz heteket éltünk, nem volt minden kerek, belső problémáink voltak, ezért úgy éreztük, változtatnunk kell. Ha ott és akkor nem lépünk, az hosszú távon egészen biztosan nem lett volna kifizetődő. Mindenképpen olyan edzőt szerettünk volna, aki a támadófutballt képviseli, és kellő önbizalmat hoz a csapatba. Engem is meglepett, hogy ez ilyen jól sikerült, ugyanakkor azt is bevallom, szerintem eddig sokan alulértékelték Bognár Györgyöt. Mi nem estünk bele ebbe a hibába, tudtuk, hogy felkészült és jó szakember. Szóban már megállapodtunk, hogy a következő évadban is vezeti az együttest, már csak a papírok aláírása van hátra.”

Az ügyvezető a koronavírus-járvány hatásaira is kitért. E témán belül pedig arra, hogy amiatt is fájó ez az időszak, mert tapasztalatai szerint az ősszel elég komoly szurkolói létszámnövekedés indult meg – a csapat első, budafoki vendégszereplése alkalmával ismét százötven-kétszáz paksi néző volt a vendégszektorban, márpedig Haraszti ilyet eddig csak az Európa-liga-selejtezőn és a dunaújvárosi mérkőzésen élt át.

„Azt gondolom, ismét olyan szintre emelkedett a paksi labdarúgás, amely az egész országban eladható. Az emberek mindig tisztelték, becsülték, hogy csak magyarokat foglalkoztatunk, viszont szerintük nem tudunk az alvégből kikecmeregni, hát, az idén szép választ adtunk erre is.”

De mennyiben változhat a keret a folytatásban?

„Sajnos reális esély van arra, hogy Hahn Jánost el kell engednünk, hisz egy ilyen szezonnal a háta mögött, huszonkét góllal és válogatott meghívóval biztos kap megkereséseket. Számolunk ezzel, annak ellenére is, hogy ajánlat még nem érkezett. Tudjuk, hogy több külföldi csapatban is szóba került a leigazolása. A következő hetekben egyébként mindenkivel egyeztetünk, erős a játékoskeretünk, de – mint ilyenkor általában mindig – biztosan várhatóak változások.”

Haraszti Zsolt arról is nyilatkozott, mit remél a gárdától a következő kiírásban.

„Hasonló játékfelfogású Paksi FC-t szeretnénk látni, hiszen szeptember vége óta sokgólos, szórakoztató és eredményes futballt mutatott az együttes. Ezen felül reméljük, stadionunk lelátóin ismét lehetnek szurkolók, akikkel közösen örülhetünk a győzelmeknek.”

Eredeti cikk

Comments are closed.