Egymást csépelték a nézők a korábbi bokszvilágbajnok meccsén

2021.05.02.
Comments off
3 Views

Andy Ruiz Jr. nevét akkor ismerte meg a sportvilág, amikor a nehézsúlyú ökölvívó 2019 júniusában kiütötte Anthony Joshuát.

Ruiz győzelme azért is volt hatalmas szenzáció, mert Joshuát előzetesen mindenki sokkal esélyesebbnek tartotta, és aztán a visszavágón a brit klasszis már sokkal összeszedettebb volt, és egyhangú pontozással győzte le Ruizt.

A mexikói származású, de amerikai színekben versenyző Ruiz másfél év után bokszolt újra, és a Chris Arreola elleni találkozó előtt nagyon komolyan vette a felkészülést, lefogyott például 25 kilót.

Mielőtt Ruiz és Arreola összecsapott volna, a lelátón már elcsattant néhány pofon, mivel egy incidens miatt egymásnak esett néhány szurkoló.

A ringben aztán a Ruiznál kilenc évvel idősebb, 40 éves Arreola kezdett jobban, aki a második menetben egy kőkemény jobbossal elkapta Ruizt.

Arreola lendülete a harmadik menetben is kitartott, két bal horoggal ismét jelezte Ruiznak, hogy nyerni jött. A meccs menete a hatodik fordulatban vett fordulatot, amikor Ruiz gyors ütésekkel kezdett operálni, és egyre több tiszta találatot vitt be.

A fiatalabb Ruiz fokozatosan vette át az irányítást, és végül egyhangú pontozással (117-110, 118-109, 118-109) nyerte meg a meccset, ami karrierje 34. sikerét jelentette, és egy apró lépéssel közelebb került ahhoz, hogy ismét Joshua kihívója lehessen. A szintén mexikói származású Arreola mérlege a mostani meccs után: 38 győzelem, 7 vereség, 1 döntetlen.

Eredeti cikk

Comments are closed.