Furcsa 11-es és őrült hajrá a Honvéd-Vidin: A 90. percben dőlt el minden – videó

2021.04.18.
Comments off
12 Views

I. félidő:

Nagyjából 20 percig a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, feljegyeznivaló lehetőség nem akadt a kapuk előtt. Aztán egyszercsak felpörögtek az események a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A 19. percben Bolla 25 méteres lövését csípte el a bal alsónál Tujvel, három perccel később viszont már vezetést szerzett a Vidi. Ekkor Tujvel még nagyot védett egy közeli perdítésnél, majd Gazdag mellett esett el Musliu – a játékvezető elsőre kicsit talán szigorúan a 11-es pontra mutatott (a visszajátszások alapján viszont megadható volt az eset). Nikolics pedig biztos lábbal vágta a büntetőt a kapu bal oldalába (0-1).

De csak három percen át vezettek a vendégek: a 25. minutumban Nego előbb fejjel, majd lábbal mentett a gólvonalról, de aztán Balogh közelről a hálóba passzolt (1-1).

Nem sokkal később Stopira a kapu előtt kapott bele a labdába, de nem tudta már irányítani a lövését.

A 41. percben aztán fordított a kispesti csapat: Nagy Dominik a 16-os bal sarkától végezhetett el szabadrúgást és mindenki beadásra számított, Kovács kapus is, akit alaposan meglepett, amikor a labda a jobb alsóban kötött ki. Bár beleért a lövésbe, de hártani már nem tudott a fehérvári játékos (2-1). Honvéd-előnnyel zárult így a játékrész.

II. félidő:

Próbált nagy erőket mozgósítani a Vidi az egyenlítésért, de sokáig nem koronázta siker az erőfeszítéseit. Sőt, a Honvéd közel állt a 3-1-hez is, de Zsótér rossz megoldást választott nagy helyzetben.

A 67. percben Nikolics 15 méteres, látványos lövése nem sokkal ment el a léc fölött – sokáig ez volt a vendégek legnagyobb lehetősége a második játékrészben. A hajrára fordulva aztán csak összejött az egyenlítés a Fehérvárnak.

A 77. percben Mezghrani mellett esett el Petrjak – úgy, hogy nem igazán ért hozzá a becsúszó kispesti védő a visszajátszások alapján. A 11-est mindenesetre megítélte Iványi és a csereként beállt Houri nem kegyelmezett (2-2).

Ekkor úgy tűnt, a Vidi be is darálhatja ellenfelét, ehhez képest a 89. percben a Honvédnak volt meccslabdája, Balogh közeli lövését bravúrral védte Kovács. Előtte pedig egy Nego-kezezés, amiért talán büntetőt kaphattak volna a kispestiek…

Azonban a slusszpoén csak a fehérváriaké lett: a 90. percben Nego passzolt Nikolicshoz, aki picit jobbról, 12 méterről lőtt, ezt még védte Tujvel, a kipattanót azonban Nego a kapuba terelte.

Ezzel dőlt el a meccs, a Vidi nagyot lépett afelé, hogy a dobogón végezzen majd az idény végén – előnye jelenleg hat pont a Paks előtt. A Honvédnak viszont továbbra is küzdenie kell a kiesés ellen.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Bp. Honvéd – MOL Fehérvár 2-3 (Balogh N. 25., Nagy D. 41., ill. Nikolics 22. – 11-esből, Houri 78. – 11-esből, Nego 90.)

A meccs közvetítése percről percre itt!

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Klemenz, Aliji – Szendrei, Zsótér (Eppel, 62.), Hidi (Kamber, 73.), Nagy D. (Bőle, 73.) – Gazdag, Balogh

Fehérvár: Kovács D. – Bolla, Rus, Musliu, Stopira – Dárdai (Funsho, 70.), Nego, Fiola (Houri, 70.), Petrjak – Nikolics (Alef, 92.), Szabó L. (Zivzivadze, 58.)

Korábban:

Puskás Akadémia – MTK Budapest 3-0

Horváth Ferenc a Vidi-meccs bíráskodásáról: “Ezt ma profin elintézték” – így látták az edzők

Eredeti cikk

Comments are closed.