A Mercedes csapatfőnöke kételkedik benne, hogy Bottas vissza akart vonulni

2021.04.14.
Comments off
7 Views

Kételkedik Valtteri Bottas szavaiban Toto Wolff, az F1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke, aki szerint a finn versenyző valójában nem akart visszavonulni, miután Lewis Hamilton mögé parancsolták.

„Az egy elég kemény futam volt, nehéz volt elfogadni a történteket. Eléggé mérges voltam. Őszintén szólva azt gondoltam, »miért csinálom én ezt az egészet?«. Arra gondoltam, hogy feladom és kiszállok az F1-ből” – így emlékezett vissza Valtteri Bottas a Netflix F1-es sorozatának harmadik évadában a 2018-as Orosz Nagydíjra, amelyen a győzelmébe került, hogy félre kellett állnia a világbajnoki címért Sebastian Vettellel versenyző Lewis Hamilton elől. Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét szembesítették versenyzője szavaival.

Hamilton is érezte, hogy Bottasnak mekkora csapást jelentett a győzelem elvesztéseForrás: Sputnik/Alexey Kudenko

Az osztrák üzletember elmondta, hogy bár akkor is megértette Bottas csalódottságát a történtek miatt, azt nem gondolta és a mai sem gondolja, hogy a finn pilóta elgondolkodott volna a visszavonuláson. Természetesen nagyon lehangolt volt, amit megértek, de nem hiszem, hogy a visszavonulást fontolgatta volna. Ahhoz túlságosan buzog benne a versenyszellem. De azt el tudom képzelni, hogy a verseny után a dolgok sűrűjében az ember nem tud kiigazodni a világon” – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke.

Egyébként nemcsak Bottas, hanem Wolff sem szívesen gondol vissza arra a versenyre, mondván „mindannyiunk számára katasztrofális helyzet volt”, de még három év távlatából is úgy gondolja, hogy csapatként az volt a helyes lépés. „Szerintem szükséges volt, mert minden nagyon kevésen múlt Sebastiannal szemben. Valtteri feltartotta a sort, Lewis pedig be volt szorulva [Bottas és Vettel közé]. Abból, hogy én mennyire utáltam ezt a helyzetet, el tudom képzelni, hogy mennyire rossz lehetett neki. Sokkal rosszabb, mint nekem.”

Wolff megérti a finntForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene – Formula 1

A Mercedes csapatfőnöke egy kicsit össze is hasonlította Bottast elődjével, a 2016-os szezon végén vb-címe után visszavonult Nico Rosberggel.Valtteri nem olyan mint Nico, eléggé máshogy is működik. Egyértelműen megvan benne az akarat, hogy közel kerüljön Lewishoz és legyőzze őt, de a saját módján, ami más. Minden az ember saját teljesítményéről, a magával szemben támasztott elvárásokról szól. Ez nála különbözik például attól, hogy valaki minden politikai trükköt bevet. Nicónak ez ugyanakkor az egyik erőssége volt, ezt meg kell neki adni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.