Női kézi: súlyos a francia cséká sérülése, lemarad az olimpiáról

2021.04.13.
Comments off
9 Views

Súlyos sérülést szenvedett Siraba Dembélé, a mieinkkel azonos olimpiai csoportban szereplő francia női kézilabda-válogatott csapatkapitánya, aki emiatt lemarad a tokiói ötkarikás játékokról. A 34 éves balszélsőnek klubja, a CSM Bucuresti moszkvai Bajnokok Ligája-negyeddöntőjén elszakadt az Achilles-ína.


Hirdetés

Dembélé lemarad az olimpiáról (Fotó: AFP)

Mint beszámoltunk róla, a CSZKA Moszkva otthonában lejátszott visszavágó utolsó percében a továbbjutásért támadt a román csapat, amikor Dembélé megsérült, úgy kellett letámogatni a pályáról. Már csak a kispadról láthatta, ahogy a társai nem tudtak betalálni, és így idegenben lőtt kevesebb góllal elbukták a final fourba jutást.

A francia szövetség arról adott tájékoztatást, hogy Dembélé Achilles-ín-szakadást szenvedett, így rá hosszú kihagyás vár, ami miatt kénytelen kihagyni a tokiói olimpiát.

Dembélének, aki szerdán fekszik kés alá, ez lett volna az utolsó tornája a francia válogatottal. Chloé Valentini helye biztosnak tűnik a balszélső posztján, mellette Coralie Lassource és Manon Houette küzdhet meg a másik pozícióért.

A közelmúltban a Besancon jobbátlövője, Aissatou Kouyaté szenvedett keresztszalag-szakadást, így vele sem számolhatnak a franciák. 

A mieink éppen a franciákkal kezdik az olimpia csoportkörét július 25-én. 

TOKIÓ 2020
A NŐI KÉZILABDATORNA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
Hollandia, Montenegró, Norvégia, Japán, Dél-Korea, Angola
B-CSOPORT:
Spanyolország, Orosz csapat, MAGYARORSZÁG, Svédország, Franciaország, Brazília

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
Július 25.: Magyarország–Franciaország
Július 27.: Magyarország–Brazília
Július 29.: Magyarország–Orosz csapat
Július 31.: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 2.: Magyarország–Svédország 

Eredeti cikk

Comments are closed.