FFT: „A klub a véremben van, Arsenal-drukker vagyok” – Henry, az edző, 2. rész

2021.04.13.
Comments off
1 Views

Thierry Henry az Arsenalban eltöltött nyolc esztendeje alatt mindenki a londoni csapat szurkolóit irigyelte. A kispadon azonban ez ideig nem úgy mennek a dolgok, ahogyan szerette volna. Ennek ellenére nem adja fel nagy álmát, hogy egykor szeretett csapata élére álljon. 2. rész.


Hirdetés

Henry és mentora, Arsene Wenger (Fotó: Getty Images)

Tíz hónappal az után, hogy távozott a Monaco éléről, Henry 2019 novemberében Montrealba költözött. Amikor erről kérdezzük, kis mosoly szalad át az arcán. „Szabad voltam – feleli. – Nagyon jól ismerem az MLS-t, négy és fél éven át játszottam ott. Montreal fantasztikus város, észak-amerikai, de európai lüktetéssel. Úgy gondoltam, jó lesz tanulásnak.”

Ez a tanulás azt is jelentette, hogy egy új generáció próbálta ki a stílusát. Manapság már jobban hat a dicséret, mint a fenyítés, szemben az ő pályafutása első időszakával. A Monacónál voltak, akik túl érdesnek találták módszerét.

„Talán nem irtotta ki magából az egykori játékost – mondta róla az orosz középpályás, Alekszandr Golovin. – Ha a dolgok nem mentek jól az edzésen, gyakran ideges lett, és sokat kiabált. Ez talán egy kicsit fölösleges volt. Megbízott a fiatalokban, és ezt nagyon jónak találtam, de volt olyan is, hogy megbántva érezte magát, és nem beszélt velünk. Érződött, hogy nem vált belőle teljesen edző.”

A riport második részét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
 

Eredeti cikk

Comments are closed.