Hivatalos: Schön Szabolcs külföldre igazol a szezon végén – “évtizedes” üzletet köthettek

2021.04.07.
Comments off
5 Views

Az MTK Budapest közleménye szerint a klub az egyeztetések során végig azt az álláspontot képviselte, hogy a játékos a lehető legtovább segíthesse a tavaszi idény során a csapata szereplését a bajnokságban és a kupában, ezért Schön Szabolcs már az amerikai bajnokság rajtja után, de még az MLS átigazolási időszakának lejárta előtt, május elején csatlakozik leendő klubjához.

A hírek szerint egyébként az elmúlt évtizedet tekintve ez lesz a legnagyobb összeg, amelyet magyar játékosért egy hazai klubnak kifizetnek, a díj pedig tovább nőhet bizonyos feltételek teljesülése esetén, és az MTK komolyan érdekelt lehet a továbbértékesítésben is.

Korábban is elmondtam, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során, én az MTK Budapestnél éreztem olyan folyamatokat, ahol ez biztosítottnak tűnt. Remek döntést hoztam az MTK-ba való szerződésemmel és a hazatéréssel, de a rövid távú célom már akkor is egyértelműen az volt, hogy 2-3 éven belül vissza tudjak térni külföldre. Örülök, hogy erre most lehetőségem nyílik. Az MTK Budapest nagyon sokat segített nekem ennek az elérésében, kezdve a vezetőktől, a szakmai stábon át, a játékostársakig. Ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek! Az FC Dallas megkeresése után ezért sem gondolkodtam sokat, hiszen ez egy remek lehetőség számomra. Az MLS az elmúlt 4-5 évben nagyon sokat fejlődött, amíg korábban főként a tapasztalt játékosok leigazolása jelentette a szakmai fejlődés irányát, egy ideje már megfigyelhető, hogy a fiatal játékosokat remekül felépítik és reális esély van számukra tovább szerződni, akár topligákba is. A magam részéről örülök, hogy hivatalosan is lezárult az ügyem, mert nem szeretném, ha a következő hetekben bármi elvenné a figyelmemet arról, hogy a lehető legjobban szerepeljek. Gólokat szeretnék lőni és gólpasszokat adni annak érdekében, hogy a jelenlegi csapatommal minél eredményesebb szezonhajrát tudjunk elérni, motivál, hogy a bajnokságban és a kupában is a lehető legtovább jussunk – mondta a klubhonlapnak Schön, aki a hivatalos megállapodást követően köszönetet mondott az MTK-nak.

Schön 2019 elején szerződött az Ajax Amsterdamtól az MTK-hoz, ahol be is mutatkozott az NB I-ben. A jelenleg 20 éves szélső az azóta eltelt bő két év során egyre inkább lett értékes tagja a fővárosi kék-fehéreknek, eddig 55 tétmérkőzésen 14 gólt szerzett és 10 gólpasszt jegyzett.

Eredeti cikk

Comments are closed.