Férfi kézi BL: az Aalborg nyert, kiejtette a Portót

2021.04.07.
Comments off
2 Views

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az első meccsen háromgólos hátrányt összeszedő Aalborg rendkívül izgalmas végjáték után 27–24-re legyőzte a Portót, ezzel több idegenben dobott góllal továbbjutott. A Vive Kielce egygólos előnyről várhatta a Nantes elleni visszavágót, 30–30-nál még jól is állt a lengyel gárda, ám végül 31–34-re kikapott, így búcsúzott a tizenhat között. 

Sebastian Bartholdék jutottak tovább (Fotó: AFP, archív)

A két csapat a mérkőzés utolsó szakaszát kifejezetten izgalmas adok-kapokkal zárta, amelyből végül háromgólos sikerükkel a dánok kerültek ki továbbjutóként.


Hirdetés

A portugálok magyar válogatott kapusa, Székely Márton a meccs jelentős részében a kispadon foglalt helyet, az ő pályán töltött ideje során egy lövés érkezett a kapujára, azt nem tudta hárítani.

A Kielce egygólos előnyről kezdte a Nantes elleni visszavágót, a szünetre viszont kétgólos hátrányban, így a kiesés pallosával a torka felett vonult a lengyel csapat. A hajrában visszajött a Kielce, sőt 30–30-nál egyenlített is. A végjáték azonban a franciáknak sikerült jobban, a Nantes végül 34–31-re behúzta a meccset, ezzel pedig kétgólos különbséggel a továbbjutást is.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Aalborg (dán)–Porto (portugál) 27–24
Továbbjutott: az Aalborg, több idegenben dobott góllal

Kielce (lengyel)–Nantes (francia) 31–34
Továbbjutott: a Nantes, 58–56-os összesítéssel. 

Eredeti cikk

Comments are closed.