NB I: Már a héten bajnok lehet a Fradi – 5 év után jöhet újra ilyen korai bajnokavatás

2021.04.05.
Comments off
12 Views

A Ferencváros a vasárnapi, Budafok elleni 4-0-s győzelmével újabb lépést tett 32. bajnoki címének megszerzése felé, azonban mivel a második helyen álló Puskás Akadémia is begyűjtötte a három pontot a hétvégén, maradt a 13 pontos különbség a két csapat között hat fordulóval a bajnokság vége előtt.

Április 10-én (szombaton) azonban a tabella első két helyezettje találkozik majd a Groupama Arénában, és ez az összecsapás akár pontot is tehet a versenyfutás végére.

Amennyiben ugyanis az FTC legyőzi a PAFC-ot, 16 pontra növeli az előnyét, ami behozhatatlan lenne a hátralevő öt játéknapon. Döntetlen vagy vendégsiker esetén matematikailag még nem dőlne el a versenyfutás, a zöld-fehérek előnye azonban úgy is nagyon jelentős maradna.

A fradi.hu arról ír, hogy öt év után lehet ismét már a 28. fordulóban a bajnokavatás: 2016-ban még a Thomas Doll vezette FTC biztosította be – igaz vesztes mérkőzésen – ilyen korán a bajnoki elsőségét. Az elmúlt két szezonban egyaránt a 30. fordulóban lettek matematikailag bajnokok a zöld-fehérek, 2017-ben a Honvéd az utolsó, 2018-ban a MOL Vidi FC az utolsó előtti fordulóban lett bajnok.

A IX. kerületiek ráadásul pontszámban is felülmúlhatják idén az elmúlt éveket: a 2015/2016-os kiírást megnyerő gárda 76 pontot szerzett, majd Szergej Rebrov első idényének végén, 2019-ben 74, 2020-ban pedig ugyancsak 76 pontot szerezve lett bajnok a Fradi. A most 64 pontos Ferencváros a hátralévő hat meccsén még 18-at szerezhet, ha legalább 14-et sikerül, akkor a korábbi években elért pontmennyiséget is sikerül felülmúlnia.

Eredeti cikk

Comments are closed.