Hollandia: Budapesten is bizonyított, most a Liverpool vinné

2021.04.05.
Comments off
3 Views

A Calciomercato beszámolója szerint a Liverpool szeretné megszerezni az AZ Alkmaar egyszeres holland felnőttválogatott középpályását, Teun Koopmeinerst.

Teun Koopmeiners a Liverpool kívánságlistáján? (Fotó: AFP)


Hirdetés

Olasz sajtóhírek szerint a Budapesten és Székesfehérváron, az U21-es Európa-bajnokságon a holland korosztályos válogatott csapatkapitányaként bizonyító Teun Koopmeiners a Liverpool egyik kiszemeltje a nyári átigazolási időszakra. A 23 esztendős középpályás honfitársát, a szerződése lejártával nagy eséllyel távozó Georginio Wijnaldumot válthatja Jürgen Klopp keretében. 

Koopmeiners piaci értékét már most 17.5 millió euróra taksálja a német Transfermarkt, a jelenlegi megállapodása 2023-ig érvényes nevelőegyesületénél, az AZ-nél. 

A játékos a jelenlegi holland bajnoki idényben rendkívül eredményes, középső középpályás létére – nemegyszer akár szűrőként futballozva – 15 gól és 5 gólpassz fűződik a nevéhez 28 bajnokin. Az Alkmaar színeiben eddig 147 tétmeccsen lépett pályára és 43-szor volt eredményes. A 2019–2020-as idény óta ő az együttes csapatkapitánya is. 

Múlt ősszel a szintén az angol élvonalban (Premier League) szereplő Leeds United érdeklődéséről lehetett hallani vele kapcsolatban. 

Bár Koopmeiners az U21-es válogatott kapitánya, már a holland felnőttek között is bemutatkozott, 2020 októberében a Mexikó elleni felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget – végigjátszva az összecsapást. 

Eredeti cikk

Comments are closed.