NB I: Géresi és a román légiós lőtte közel az ezüsthöz a Puskás Akadémiát – videó

2021.04.04.
Comments off
10 Views

I. félidő:

A két jó formában lévő együttes csatáját gyors gól vezette fel: a 9. percben az utóbbi hetekben remekül futballozó és a magyar válogatottba is bekerülő Géresi 20 méterről, ballal lőtte ki a jobb alsót (1-0).

A Mezőkövesdnek innentől kezdve jönnie kellett, de kis híján megkapta a második gólt is: a 17. percben Szappanos nagy reflexmozdulattal védte Slagveer 13 méteres lövését. Három perccel később aztán a vendégek is eljutottak helyzetig, Jurina kevéssel fejelt a kapu mellé egy jobb oldali beadást követően. Nem sokkal ezután, egy szép vendégakció végén Vadnai fejelt hat méterről, a léc alá tartó labdát azonban Tóth a kapu fölé nyomta.

A félidő hajrája aztán inkább a hazaiaké lett, Kiss Tamásnak volt például két kecsegtető lehetősége, de mindkétszer nagyot mentett a kövesdi védelem. A 43. percben aztán nemcsak gól-, de emberhátrányba is került a matyóföldi gárda: Pillár a 16-oson kívül, de gólhelyzetben akadályozta szabálytalanul Géresit, amiért azonnal (jogos) piros lapot kapott.

II. félidő:

A fordulás után nem láthattunk túl színvonalas játékot, inkább a rombolással törődtek a csapatok. Az 50. percben Kiss esett el Szappanos mellett a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt 11-est.

A felcsútiak picit belealudtak a vezetésükbe, a kövesdiek pedig nem igazán tudtak a kapura veszélyesen futballozni. Hornyák Zsolt és Pintér Attila miatt picit hevesebben is dirigált a kispadról, de igazán csak a hajrára alakult ki néhány izgalmasabb jelenet a pályán.

Főként a vendégkapunál, ahol Baluta két lövésében is benne volt a második gól (a második kísérleténél jobban járt volna a román játékos, ha inkább Géresihez passzol), a másik oldalon pedig Vojtus lövésénél védett nagyot Tóth Balázs.

A román Baluta aztán a lefújás előtt csak belőtte már a helyzetét, így 2-0-ra győzött a Puskás Akadémia és hatalmasat lépett az ezüstérem megszerzése felé.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Puskás Akadémia – Mezőkövesd 2-0 (Géresi 9., Baluta 93.)

Piros lap: Pillár (Mezőkövesd, 43.)

A meccs közvetítése percről percre itt! 

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes (Meissner, 69.), Spandler, Deutsch L. – van Nieff, Corbu (Plsek, 66.), Knezevic (Baluta, 66.) – Slagveer, Géresi, Kiss T.

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas (Kavtaradze, 79.), Pillár, Katanec, Vadnai – Chrien (Rui Pedro, 62.), Martic (Szeles, 46.) – Besirovic, Vutov (Vojtus, 46.), Cseri – Jurina (Nagy D., 86.)

Eredeti cikk

Comments are closed.