MU: De Gea nyáron távozik a klubtól – sajtóhír

2021.04.04.
Comments off
7 Views

Angol sajtóhírek szerint nyáron távozik a Manchester United kapusa, David de Gea. Annak ellenére, hogy még két év hátravan a szerződéséből, úgy néz ki, már nem tartanak igényt a szolgálataira a „vörös ördögöknél”.

De Gea távozik Manchesterből? (Fotó: AFP)

De Gea szerződése heti 350 ezer fontos (átszámítva 148 millió forint) fizetésről szól, és ha idő előtt szakítani akar vele a csapat, akkor bizony súlyos összeget kell fizetni a 30 éves kapusnak – írta meg a Mirror.

A United jelenleg megdöbbentő 570 ezer fontot (242 millió forintot) költ hetente öt kapusára, a klub amerikai tulajdonosai ezt szeretnék csökkenteni. A csapat jövőjének számító angol Dean Henderson tavaly nyáron ötéves szerződést kötött heti 100 ezer font (42 millió forint) értékben. De Gea értékét jelenleg 50 millió font (21 milliárd forint) körülire becsülik, de ennyiért eladni a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lesz könnyű feladat.


Hirdetés

A spanyol kapus a United egyik legfontosabb játékosa volt, amióta 2011-ben távozott az Atlético Madridtól. Számos emlékezetes meccse során segített csapatának, megnyerte vele az angol bajnokságot, az FA-kupát, a Ligakupát és az Európa-ligát is.

Az adott idényben a klub legjobbjának járó Sir Matt Busby-díjat négyszer nyerte el.

ANGOL PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ

20.30: Manchester United–Brighton&Hove Albion (Tv: Spíler1)

Eredeti cikk

Comments are closed.