Négygólos meccsel folytatódott az NB I

2021.04.03.
Comments off
3 Views

A dobogóért harcoló MTK Budapest a négy mérkőzés óta nyeretlen Paks otthonába látogatott az NB I 27. fordulójának nyitómeccsén. A koronavírus-fertőzésen átesett Bognár György vezetőedzőt és ifjabb Bognár György asszisztensedzőt Kindl István helyettesítette a paksiak kispadján.

I. félidő

Jó iramban indult a találkozó, az MTK kezdett veszélyesebben: a 6. percben Varga Roland csapta be egy csellel Szabót, majd 30-ról lövésre próbálkozott, de a nagy erejű kísérlete egy kevéssel mellé ment. Nem sokkal később Miovski kapott remek kiugratást, Hegedüsre vezethette rá a labdát nagy helyzetben, de az akció végén hosszan tolta meg a játékszert, így odalett a lehetőség. A 8. percben a Paks is életjelet adott magáról, ekkor Bognár előtt is nagy lehetőség adódott 8 méterre a kaputól, de fölé bombázott.

A 21. percben Bognár ugratta ki Ádámot a 16-oson belül, aki két védő gyűrűjében egy lapos lövéssel célba vette a jobb alsót és a kapufát találta el. Öt perccel ezt követően már összejött a vezetés a hazaiaknak: Sajbán a 16-oson belülről, az alapvonal közeléből tette középre erőből a labdát, ami a kapu torkában a menteni igyekvő Pintérről a hálóba pattant, öngóllal szereztek vezetést tehát a hazaiak – igaz, Pintér mellett közvetlenül érkezett Ádám Martin, így minden bizonnyal az MTK-védő segítsége nélkül is gól született volna.

A 28. percben közel állt az egyenlítéshez az MTK, amikor is Varga jobb oldalról érkező éles beadását Hegedüs rúgta ki a ziccerben érkező Schön elől. Négy perccel ezt követően viszont megduplázta előnyét a Paks: Bognár jobb oldalról érkező lapos beadásába Hahn tette bele a lábát becsúszva a röviden, és a hálóba pörgetett, 2-0.

A szünetig is eseménydúsan telt a mérkőzés, mindkét kapu veszélyben forgott, a hazaiaktól Sajbán és Ádám előtt is adódott helyzet, míg a vendégeknél Varga lövése a felső lécen pattant meg.

II. félidő

A fordulás után a vendégek előtt adódtak az első lehetőségek: előbb Dimitrov jobb oldalról, veszélyesen érkező éles beadását rúgta ki lábbal Hegedüs, majd pár másodperccel később Herrera lőtt a 16-oson kívülről, nem sokat tévesztett. Négy perccel később a túloldalon is kialakult egy helyzet, ekkor Hahn szerzett labdát, majd a kapu felé vette az irányt és a balján érkező Bognárnak passzolt, aki remek lövőhelyzetben, 13 méterről a bal alsó mellé lőtt.

Az 56. percben sikerült szépítenie az MTK-nak: Mijatovic kirúgása után Schön a bal oldalon remekül fordult le Osváthról, majd megnyerte a futóversenyt, egészen a 16-oson belülre vitte a labdát és a léc alá bombázott – a kapus adta a gólpasszt, 2-1.

Hiába ment előre becsülettel az MTK az egyenlítő gólért, a szerencse sem állt a kék-fehérek mellé, a 75. percben ugyanis Bognár passza után Sajbán sarokkal ugratta ki Hahnt, aki 13 méterről lőtt, a labda pedig Nagy Zsombor lábán megpattanva a jobb alsóban kötött ki, 3-1.

A hajrában Mezei és Varga is veszélyeztetett szabadrúgásból, de újabb gól nem született, így 3-1-re nyerte a Paks a válogatott szünet utáni első bajnokit.

NB I, 27. forduló

Paksi FC-MTK Budapest 3-1 (Pintér 26. – öngól, Hahn 32., 75., ill. Schön 56.)

Paks: Hegedüs – Osváth (Lorentz, 70.), Lenzsér, Tamás, Szabó J. – Bertus, Bognár (Szakály D., 85.), Balogh (Papp, 55.) – Sajbán, Ádám (Nagy R., 70.), Hahn (Kulcsár, 85.).

MTK: Mijatovic – Ikenne-King (Alho, 65.), Nagy Zs., Perkovic, Herrera – Kata (Mezei, 39.), Pintér (Palincsár, 79.), Dimitrov – Varga R., Miovski (Prosser, 79.), Schön.

Eredeti cikk

Comments are closed.