NB I: 46 másodperc alatt lerombolta a kétgólos előnyét az Újpest a Honvéd ellen – videó

2021.04.03.
Comments off
8 Views

Rögtön az első valamire való támadásából megszerezte a vezetést az ismét koronavírus miatt jó pár játékosát nélkülöző Újpest: A 13. perben, az ötmeccses eltiltásából visszatérő Tallo gyönyörűen kivitelezett, 13 méterről eleresztett lövése utat talált Tujvel kapujába, aki hozzáért, de védeni már nem tudott. A folytatásban Michael Oenning alig hitt a szemének, amikor rövid időn belül két játékosa sérülését is átélhette a kispadnál.

A 20. percben Baosic iszonyú fájdalmak közepette, bal bokáját fájlalva a földre rogyott, végül hordágyon hagyta el a pályát a montenegrói védő. Pár percre rá Mitrovic sérült meg, miután Mezghrani lépett rá a bokájára. A szerb támadó kisebb ápolás után folytatta a játékot, rögtön gólpasszt adott Beridzének, aki szezonbeli 9. gólját szerezte. Igaz, a találathoz kellett az ex-újpesti Zsótér labdavesztése is.

Amilyen szépen kiépítette a Honvéd a kétgólos előnyét, úgy rombolta le pillanatok alatt. Előbb a 37. percben Zsótér passzolt Gazdagnak, cselezett volna, de Csongvai elgáncsolta. Bognár a büntetőpontra mutatott, a sértett magabiztosan értékesítette a tizenegyest magabiztosan. Még fel sem ocsúdtak a kapott gólból a lilák, a kispestiek 46 (!) másodperc alatt egyenlítettek, ráadásul egy szenzációs összjátékot megkoronázva: Balogh visszasarkazta a labdát Gazdagnak, aki a jobb alsóba lőtt. Banai érezte a sarkot, de nem érhette el… A félidő zárómomentumaként még Szakály fejjel, Beridze pedig 20-22 méterekről veszélyeztetett – eredménytelenül.

A második játékrész már “szegényes” volt, azaz elzáródott a gólcsap. Jobbára kisebb helyzeteket, távoli lövéseket jegyezhettünk fel. Az utóbbiból az első ilyen lövés az 52. percben volt, ekkor Gazdag 18 méteres lövése szállt fölé, válaszként Kastrati is megpróbálta 20 méterről, ám ő a védőket találta telibe. A 69. percben Pauljevic röviden felszabadított labdáját Tamás tűzte kapu fölé.

A hajrára fordulva a lila-fehérek többet tettek győzelem megszerzésének érdekében, ennek megfelelően előbb Szakály került helyzetbe, a 17 méteres lövése a LED-falat találta el. Egy pillanatra el is feketült a kijelző… Az utolsó előtti percekben a csereként beállt Simon lövését Tujvel fogta, így az eredmény nem változott, 2-2-vel ért véget a fővárosi rangadó.

NB I 27. forduló

Honvéd-Újpest 2-2 (Gazdag 36. – az elsőt 11-esből, 37., ill. Tallo 13., Beridze 25.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Lovric, Tamás – Nagy G. (Szendrei N 92.), Kamber, Zsótér (Aliji 73.) – Nagy D. (Eppel 77.) – Balogh, Gazdag

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Baosic (Máté Zs. 20.), Antonov – Onovo, Mitrovic – Csongvai, Szakály P. (Bacsa 85.), Beridze (Simon K. 81.) – Tallo

NB I: Látványos gólokkal verte a ZTE a Diósgyőrt a kiesési rangadón – videó

Eredeti cikk

Comments are closed.