Szalai edzője komoly dilemma előtt áll: “Ádám két gólt szerzett, ami jót tett a lelkének és nekünk is”

2021.04.02.
Comments off
3 Views

Nincs könnyű helyzetben Bo Svensson, a Mainz vezetőedzője. A két támadója, Szalai Ádám és Robert Glatzel jó formának örvend az elmúlt hetekben. Szalai nemrégiben végigjátszotta a magyar válogatott mindhárom vb-selejtezőjét – köztük Lengyelország és San Marino ellen eredményes volt. Visszatérését követően pedig kevés szünet telt el a szerdai és a szombati bajnoki mérkőzés között. Glatzel viszont frissebb, mint a magyar csatár.

Svensson most egy újabb, nehéz döntés előtt áll, amit vélhetően a pénteki nem nyilvános sajtótájékoztatóján fog meghozni: azaz melyik játékosa kezdjen az újonc Bielefeld ellen.

Ádám két gólt is szerzett a magyar válogatottban, aminek nagyon örült, ahogy én is. Jót tett Ádám lelkének és nekünk is – nyilatkozta Svensson a Kickernek, amely hozzátette: Szalai 12 meccset és 501 játékpercet követően továbbra is gólképtelen a bajnokságban, azonban ennek ellenére a hozzáállásával és küzdeni akarásával jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy csapata elmozdult a kiesőzónából.

Szalai közvetlen riválisa szintén jól teljesített az utóbbi hetekben.

Mind a három srác, aki télen csatlakozott hozzánk, köztük Robert is nagyon gyorsan beilleszkedett. Mentálisan még nem állt készen arra, hogy egyből pályára lépjen, azonban mostanra már rendelkezik annyi tapasztalattal, hogy képes legyen meccseket játszani. Nem csak azért, mert magas és megtartja a labdát, hanem a fizikai adottságaihoz képest technikás, és taktikailag is sokat tanult az elmúlt három hónap során – tette hozzá a dán tréner.

Úgy tűnik, valóban nincs egyértelmű válasz arra, ki kezdjen Mainzban a Bielefeld ellen szombat délután…

Orbán új szerződése a Bayern elleni rangadón is múlhat

Eredeti cikk

Comments are closed.