A százados NB I-es légiós: “Megmutatnánk magunkat Európának” – vacillált amikor Felcsútra igazolt

2021.04.02.
Comments off
5 Views

Nagyon büszke vagyok arra, hogy most már  több mint száz lejátszott meccsem van a Puskás mezében. Különleges azért is, mert én vagyok az első játékos, aki 100 meccset játszott a klub első osztályú történetében. Nagyon szeretek itt futballozni. Jó érzés látni, ahogy az utóbbi 3-4 évben a klub folyamatosan fejlődik és lép egyre feljebb és feljebb. Külön öröm, hogy ennek a sikerszériának én is a részese lehetek – kezdte Josip Knezevic a Puskás Magazinban, majd felidézte azt a pillanatot, amikor a felcsútiakhoz került – Eszéken kezdtem focizni, több helyen is légióskodtam. Amikor Kazahsztánból visszatértem a nevelőegyesületemhez, akkor kerestek meg azzal, mi lenne, ha klubot váltanék és Felcsútra igazolnék. Bevallom őszintén, először vacilláltam, hiszen nem sokat tudtam a Puskás Akadémiáról. Aztán ideigazoltam, és ez volt életem legjobb döntése. Nem gondoltam volna akkor, hogy ennyire megszeretem a klubot és engem is ennyire szeretni fognak itt.

A horvát támadó idén nyáron kezdi meg a ötödik szezonját a Puskás Akadémia színeiben. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 120 tétmeccsen 43 gólt lőtt és 24 gólpasszt jegyzett.

Érdekes párhuzam, hogy az úgynevezett klasszikus 10-es a pozícióm, ami Puskás Ferencé is volt. Ez a poszt, ami színt ad a csapatnak. Igyekszem minden pillanatban megfelelni ennek. 32 éves vagyok, mindennap száz százalékot akarok nyújtani, a visszajelzések alapján ezt a klubnál látják és értékelik. Persze nagyon jó helyzetben vagyok, hiszen remek játékosokkal és kiváló szakmai stábbal dolgozhatok együtt. Nagyon nagy perspektíva van a klub előtt, szóval derülátó vagyok a jövővel kapcsolatosan is. Igyekszem példát mutatni a fiataloknak. Azt hiszem a játékommal és a viselkedésemmel ezt egyaránt megteszem. Nagyon sok fiatal van itt Felcsúton, akik szép jövő előtt állnak. Persze ehhez hallgatniuk kell az edzőjükre valamint az idősebb játékosokra is, akik a rutinjukkal tudnak nekik segíteni, hogy még jobbak legyenek.

Knezevic szerint, ha bebiztosítják a második helyüket a bajnokságban, akkor a következő idénytől ténylegesen megmutathatják magukat az európai kupaporondon.

Nagyon sajnáltam, hogy a tavalyi siker után, amikor a bajnoki bronzéremmel kiharcoltuk az Európa Ligában való részvételt, sajnos a koronavírus közbeszólt, így nem tudtuk bemutatni a valós tudásunkat a Hammarby ellen. Az idei szezon sem indult könnyen, de az utóbbi időben szívvel-lélekkel és nagyon komoly és céltudatos munkával jó pozícióba kerültünk. Okosan kell az elkövetkező időszakban játszanunk, hogy megszerezzük az ezüstérmet. Ebben az esetben igazából megmutathatnánk magunkat Európának.

Végül a pályafutása utáni időszakról is említést tett.

Egyelőre nem gondolkozom azon, mi lesz a pályafutásom után, mert úgy érzem, az még messze van. Nem lehet tudni, mit hoz a sors. Nem zárom ki, amikor befejezem a labdarúgást, utána is a Puskás Akadémia kötelékében maradok. A játékra koncentrálok, most ez a legfontosabb számomra.

Eredeti cikk

Comments are closed.