Válogatott: Kiszámolták, mennyi esélyünk van a világbajnoki selejtezőkön

2021.04.01.
Comments off
13 Views

A FIFA statisztikai adatszolgáltató cége, a Gracenote a nemzeti válogatottak teljesítménye alapján összeállított világranglistája és a csapatok szereplésének – nyíltan nem meghatározott – mutatói alapján készít előrejelzéseket a válogatottak esélyeivel kapcsolatban. A márciusi világbajnoki selejtezők után elkészített számításaik arra vonatkoznak, hogy az adott együtteseknek mekkora az esélye a csoportgyőzelemre (ezáltal az egyenes ági vb-kvalifikációra), illetve a második helyre (ami pótselejtezőt ér).

A Gracenote számításai szerint a magyar válogatottnak a csoportgyőzelemre 6 százalék, a második hely megszerzésére 59 százalék esélye van, a világbajnoki részvétel megszerzését tekintve ez a szám 19 százalék.

Csoportriválisaink közül az angolok esélye 89% a kijutásra és 86% az első helyre, a lengyeleké a csoportgyőzelemre 7%, a pótselejtezőre 50%, a kijutásra pedig a magyarokkal megegyezően 19%. Az I-csoportból Albánia vb-kvalifikációjára két, Andorráéra és San Marinóéra nulla százalék esélyt mutatnak a számítások.

A legnagyobb esélyt a vb-kijutásra az eddig 100%-os teljesítménnyel, 14-0-s gólkülönbséggel álló dánoknak adja a statisztikákkal foglalkozó szervezet.

Eredeti cikk

Comments are closed.