Magyarországon kitört az evolúció, 15 perc terror Andorrában – lapszemle

2021.04.01.
Comments off
3 Views

Az El Perìòdic d’Andorra azt írja, hogy a rutinos andorrai csapatnak szinte esélye sem volt a támadásban igen hatékony magyar válogatott ellen, hiába védekeztek agresszívan, keményen és szervezetten sokáig a vendéglátók. A lap felró egy esetet a játékvezetőnek, aki a szerző szerint a 30. percben, még 0-0-s állásnál elfelejtett 11-est ítélni a hazaiaknak, pedig Cucuval (azaz Ricard Fernándezzel) szerintük szabálytalankodtak a 16-oson belül.

A szünet előtt és utáni gól a lap szerint nagyjából meg is pecsételte Andorra sorsát, az viszont meglepte a hazaiakat, hogy a mieink 0-2 után sem álltak le. “Három lövés, három gól” – összegzett Kleinheisler találatát felidézve a cikk. Az eszéki középpályást külön is kiemelik, mint “a mezőny legaktívabb játékosát”, a magyar válogatott pedig 3-0 után is “ráragadt” az andorrai kapura. A lap azért a végén köszönetet mond Hangyának, aki összehozta a hazaiak 11-esét és első vb-selejtezős gólját is ebben a sorozatban.

A Diari d’Andorra egészen furcsának látta a meccs végkimenetelét, mondván Andorra túl nagy büntetést kapott a négy góllal ahhoz képest, amit megérdemelt volna. “A magyarok a második félidőben erődemonstrációt tartottak támadásban az elsüllyedő hazai csapatnak” – fogalmaznak.

A Bondia szerint “Magyarország fejlődött” – azaz a 2017-es, kínos vereségünkhöz képest most összességében sima sikert arattunk Andorrában. “4-1-re kiütötték Andorrát, a második helyen állnak a selejtezőcsoportban, alig két ponttal lemaradva Angliától.

Négy évnyi evolúció

– írják, hozzátéve, hog a meccs elején bátran és egyszerűen futballozó hazai csapat azért meglepte a mieinket azzal is, hogy az előző két meccséhez képest jobban akart támadni és futballozni is. Ráadásul szerintük egyfajta terrorban is voltak a mieink a meccs elején.

Magyarország félt ekkor, a négy évvel ezelőtti vereség ott lehetett a fejekben. A magyarok csak 15 perc után vették át az irányítást – véli a lap.

A portál ugyancsak megjegyzi, hogy a Lang-Cucu találkozónál 11-est kellett volna kapnia a hazai csapatnak a 30. percben. “A játékvezető nem látott büntetőt, pedig egyértelmű volt a helyzet”.

A vezető gólunkat viszont nem látták feltétlenül megérdemeltnek: “kissé túl nagy jutalom volt ez a magyaroknak, amely rosszul kezdte a találkozót, majd ugyan átvette az irányítást, de túl nagy fantázia és túl sok helyzet sem volt a támadásaiban”.
Azt ugyanakkor megjegyzik, hogy Marco Rossi csapata a folytásban már nem adott esélyt a meglepetésnek, és feljavuló produkciót bemutatva szerezte meg végül a három pontot.

Az Andorra Difusió szerint is lett volna esélye  hazai csapatnak az első félidőben más irányba fordítani a meccs végkimenetelét, de a magyar válogatott sokkal jobban gazdálkodott a helyzeteivel. Itt is felmerül az elmaradt hazai 11-es esete, illetve az, hogy sokkal inkább szerencsével, mintsem megérdemelten szereztünk vezetést Fiola fejesével. A második félidő egyértelmű magyar fölényét már ez a portál sem kérdőjelezi meg.

Súlyos sérülés a magyar válogatottnál: Kalmár reméli, hogy ott lehet az Eb-n, Rossi attól fél, hogy nem

Eredeti cikk

Comments are closed.