Vízilabda: elhunyt Pék Gyula mesteredző

2021.03.31.
Comments off
10 Views

Életének 74. évében elhunyt Pék Gyula vízilabda-mesteredző, családja tájékoztatása szerint elveszítette a koronavírussal szemben vívott harcot – számolt be róla a waterpolo.hu.

Pék Gyula (Fotó: Dömötör Csaba)

Játékos-pályafutása során három klubban vízilabdázott, a Honvéd, a Vörös Meteor, majd a BSE centere volt. Edzői pályafutását a KSI-ben kezdte, ahol számtalan élvonalbeli játékos és nyolc olimpiai bajnok került ki a kezei alól (Benedek Tibor, Kásás Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Zsolt és Vári Attila), tanítványai összesen 14 olimpiai aranyérmet nyertek.

Ezt követően Ausztráliában és Franciaországban dolgozott, a mesteredzői címet 1994-ben érdemelte ki. Hazatérése után a Honvéd, majd a Vasas utánpótlásában tevékenykedett, az elmúlt négy évben az Oázis Sport Club szakmai munkáját felügyelte, a klub masterscsapatát pedig világbajnoki és Európa-bajnoki címig vezette.

Emellett a szövetség ellenőri bizottságában dolgozott, amelynek titkára is volt az utolsó időkben – társadalmi munkában, a póló iránti szeretetből.

Eredeti cikk

Comments are closed.