Bundesliga: Dárdai Pál kiemelte a berlini rangadó fontosságát

2021.03.31.
Comments off
4 Views

Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar vezetőedzője szerint a következő 10-15 évben az Union Berlinnel közösen kellene megírniuk az élvonalbeli fővárosi rangadók történetét, mert ha ez a két együttes rendszeresen összecsap egymással a Bundesligában, az mindenkinek az előnyére válhat.

Dárdai Pál a berlini rangadók fontosságát hangsúlyozta (Fotó: AFP)


Hirdetés

„Nagyon jó munkát végeznek, fontos nekik, hogy a következő tíz évben az első osztályban maradjanak, valamint nemzetközi tapasztalatot is gyűjtsenek. Nekünk szintén” – jelentette ki a magyar szakember, aki vasárnap vendégeskedik csapatával az Union Berlin otthonában.

Dárdai szerint a városi riválisnál nem akkor indult el a fejlődés, amikor az együttes 2019-ben feljutott az élvonalba, hanem „abban a pillanatban, amikor a szurkolók megépítették a stadiont”. Az Union szurkolói 2009-ben önkéntes alapon vettek részt a klub arénájának felújításában, ez pedig a korábbi magyar szövetségi kapitány szerint energiáról és akaratról tanúskodik.

A Bundesligában 26 forduló után hetedik helyen álló Union Berlinnek még van esélye arra, hogy nemzetközi kupaszereplést érő helyen zárja a bajnokságot.

„Pozitív irányba mutat a klub stratégiája, és a saját kezükben van a sorsuk”
– jelentette ki Dárdai, aki szerint a jelenlegi, rendkívül erős mezőnyben a 10. helynél előrébb végezni mindenképpen minőségi munkáról árulkodik.

A Bundesligában eddig háromszor találkozott egymással az Union és a Hertha, és mindegyik összecsapást a házigazda nyerte: 2019-ben az Union, tavaly pedig kétszer a Hertha győzött.

Dárdai január 25-én vette át a kiesés elől menekülő Hertha irányítását, mellyel azóta két győzelem és egy döntetlen mellett öt meccset elveszített. A Hertha most a 14. a tabellán, előnye csupán egy pont az osztályozós, 16. pozícióban lévő Kölnnel szemben. A berlini városi rangadót vasárnap 18 órakor rendezik.

Eredeti cikk

Comments are closed.