Női kézilabda: mindkét meccset Érden játsszuk az olaszokkal

2021.03.30.
Comments off
11 Views

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott mindkét mérkőzését Érden játssza az Olaszország elleni világbajnoki selejtezős párharcban – írja az MTI.


Hirdetés

Kovacsics Anikóék Érden harcolhatják ki a világbajnoki szereplés jogát (Fotó: Török Attila)

Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint az első meccsre április 16-án, pénteken 16 órától kerül sor, a visszavágót 18-án, vasárnap 13 órától játsszák az Érd Arénában. Utóbbi találkozót az olaszok Chietiben rendezték volna, de végül feladták pályaválasztói jogukat.

A magyar és az olasz nemzeti csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a mieink nyerték, a legkisebb különbségű siker 14 gólos volt. Nem ez az első eset, amikor a világbajnoki selejtezőben összekerült a két válogatott: az 1997-es németországi tornára éppen az olaszok elleni kettős győzelemmel jutott ki a magyar együttes.

Az idei lesz az első világbajnokság, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A spanyolországi tornának december 2–19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

A 25. női vb-n összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2021
A 2. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSAI

MAGYARORSZÁG–Olaszország
Törökország–Oroszország
Csehország–Svájc
Szlovénia–Izland
Szlovákia–Szerbia
Ukrajna–Svédország
Ausztria–Lengyelország
Románia–Észak-Macedónia
Portugália–Németország
Montenegró–Fehéroroszország

(MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.