Lehetetlen számokat produkál a spanyol fociválogatott

2021.03.29.
Comments off
8 Views

A spanyol labdarúgó-válogatott ugyan csak a hosszabbításban kerekedett a házigazda Grúzia fölé, a Tbilisziben vasárnap aratott 2-1-es sikerrel azonban rekordot döntött a világbajnoki selejtezők történetében.

Az AS spanyol sportlap összegzése szerint a spanyol válogatott 1998 novembere óta egymást követően 37. vb-kvalifikációs fellépésén szerzett legalább egy gólt, ezzel megelőzte a csúcsot eddig vele társbérletben tartó német válogatottat, amely 1934 és 1985 között tudott eredményes lenni sorozatban 36 selejtezős meccsén.

A spanyol válogatott tovább javította egy másik rekordját is:

immár 65 meccsesre nyújtotta veretlenségi szériáját a vb-selejtezők történetében, 14 döntetlen mellett – a grúziai diadallal együtt – 51 győzelmet aratva. Eddigi utolsó vesztes kvalifikációs meccsét 1993-ban vívta, akkor Dánia nyert ellene, 1-0-ra Koppenhágában.

A 2022-es katari vb-re selejtező sorozatban Spanyolország Grúziával, Svédországgal, Görögországgal és Koszovóval alkotja a B jelű csoportot. A spanyolok két forduló után négy ponttal állnak, mivel a grúziai győzelem előtt 1-1-et játszott Görögországgal.

Eredeti cikk

Comments are closed.