Kiderült: Több mint 700 ezer forintot ér minden pont, amit Dárdai megszerez

2021.03.29.
Comments off
14 Views

Jótékonysági akcióval állt elő a Dárdai Pál vezette Herha BSC, amely jelenleg 26. fordulót követően 24 ponttal a 14. helyen áll a Bundesligában, egy ponttal az osztályozós helyén lévő Köln, és kettővel a már kieső pozícióban lévő Bielefeld előtt.

A koronavírus-járvány következményei és korlátozásai még mindig erősen sújtják a társadalmat Németországban is. A berliniek vezetősége úgy döntött, szolidaritást vállal az egész városban, hiszen a lakosság mellé szeretnének állni, és erőt adni nekik ebben a nehéz időszakban.

Dárdai együttese nem csak a győzelmekért és a pontokért játszik a következő nyolc fordulóban, hanem valami nagyobbért: Berlinért!

Éppen ezért a Hertha a Homeday szponzorával együtt úgy döntött: pénzt gyűjt a város szociális intézményeinek megmentéséért. Külön erre a célra létrehozott felületen április 7-ig lehet szavazni. Hogy melyik legyen az az öt intézmény, amely részesül az adományból, arról szavazást tart a klub április 10. és 21. között.

A berlini klub 2 ezer eurót (átváltva 726 ezer forintot) különít el minden egyes megszerzett pontért a 2020/21-es szezon hátralévő mérkőzésein.

Értelemszerűen: döntetlen esetén 2 ezer, győzelem esetén 6 ezer euró (2,2 millió forint) is befolyhat az úgynevezett közös kasszába. Ezen felül a szezon végéig az egyesületbe új pártoló tagként belépők éves tagdíja is ebbe az alapba kerül.

Hertha – amely a legutóbbi Leverkusen elleni sikerrel elmozdult a kieső zónából – a mostani hétvégén, vasárnap városi rangadót játszik az Union Berlinnel, majd ezt követően olyan csapattal mérkőzik meg (Mönchengladbach, Mainz, Freiburg, Schalke, Bielefeld, Köln, Hoffenheim), ahol minden egyes pont számít a mostani kezdeményezés tükrében.

Eredeti cikk

Comments are closed.