Elkerülhető lett volna Cristiano Ronaldo dührohama

2021.03.29.
Comments off
13 Views

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerint elkerülhető lett volna Cristiano Ronaldo szombati dührohama, ha a házigazda szerb és a vendég portugál válogatott megállapodott volna a gólvonal-technológia alkalmazásáról a két együttes szombati világbajnoki selejtezőmérkőzése előtt.

A kvalifikációs mérkőzéseken a gólvonal-technológia használatáról minden találkozón a hazai csapat dönt. Ha szeretnék használni, a vendégcsapat írásos beleegyezésére is szükség van

– áll az UEFA hétfői közleményében.

Az Európa-bajnok portugálok csapatkapitánya, az ötszörös aranylabdás támadó azt követően kapott reklamálásért sárga lapot, hogy 2–2-es állásnál, a hosszabbításban egy előreívelt labdát kapásból ellőtt a kifutó kapus mellett, és a labda – a televíziós felvételek tanúsága szerint  teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó Sztefan Mitrovics kirúgta.

Cristiano Ronaldo meg nem adott gólja Szerbia ellen

A portugálok ünnepelni kezdtek, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban továbbot intett, és mivel a gólvonal-technológia hiánya mellett a videobíró sem állt rendelkezésre, ezért nem lehetett visszanézni az esetet.

A portugálok 36 éves sztárja a lefújás után mérgesen a földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját, és az öltözőbe viharzott.

Cristiano Ronaldo reakciója meg nem adott góljára Szerbia ellen

Makkelie hétfőn az A Bola portugál lapban kért elnézést Fernando Santos szövetségi kapitánytól és a portugál válogatottól.

Az edző közvetlenül az összecsapás után úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, hogy egy ilyen szintű mérkőzésen ne alkalmazzanak videobírót. Az UEFA vasárnapi állásfoglalása szerint a pandémia nyomán kialakult helyzetben lehetetlen lett volna időben telepíteni minden helyszínre a rendszert, erről pedig a nemzetközi szövetséget (FIFA) is tájékoztatta még januárban.

(Borítókép: Pedja Milosavljevic / AFP)

Eredeti cikk

Comments are closed.