Megelőzte Hamiltont, de Norris szombaton már vereségre számít

2021.03.26.
Comments off
13 Views

Meglepően jól kezdett Lando Norris és a McLaren-Mercedes a Bahreini Nagydíj szabadedzésein, a brit fiatal ennek ellenére pesszimista az esélyeivel kapcsolatban.

A McLaren-Mercedes és fiatal brit tehetségük, Lando Norris volt a Bahreini Nagydíj szabadedzéseinek egyik érdekes szereplője, mivel a wokingi istálló versenyzője az előszezoni teszteléshez hasonlóan ígéretes köridőket futott, az időmérő-szimulációk során lágy gumival a 2. leggyorsabb volt Max Verstappen és Lewis Hamilton közé beékelődve.

Norris (előtérben) nem volt teljesen elégedett – GalériaForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A gyári Mercedes mindkét pilótája úgy vélte, hogy a McLaren gyorsnak bizonyult, de Norris erről már nem volt meggyőződve, legalábbis arra számít, hogy amikor már tétre megy a küzdelem, csapata ismét visszaszorul a Mercedes és a Red Bull mögé a rangsorba. „Ma gyorsnak tűntünk, de elég nyilvánvaló, hogy mi lesz holnap. A megszokott négy autó előttünk lesz” – mondta a Sky Sportsnak.

Mögöttük minden nagyon szoros. Még ha ma egy kicsit előrébb is vagyok, szerintem ez csak azért van, mert mi egy kicsit többet mutattunk [a tempónkból]. Holnap már egy kissé jobban látszik majd, hogy hol tartunk. Jól érzem magam az autóban, bizonyos szempontból az autó is jónak tűnik, máskor nem annyira és javítanunk kell, de ha ez holnapra sikerül, akkor elégedettebb leszek.”

Norris a nap folyamán többször is elhagyta a pályát, elmondása szerint még nincs meg a szükséges önbizalma az autóban ülve, különösen a 6-os és 7-es, középgyors és nagysebességű kanyarban. „Az első körömön is hibáztam, fel kellett adnom a kört, mert befordultam és teljesen elvesztettem az uralmamat az autó hátulja fölött.”

Ricciardo egyelőre lassabb Norrisnál – GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Még nem bízom annyira az autóban, amennyire kellene, nem tart ott, ahol tavaly. Más téren viszont javult tavaly óta, úgyhogy nem feltétlenül kell mindennek jobbnak lennie, csupán akadnak fejleszthető területek.”

A brit fiatal új csapattársa, Daniel Ricciardo a 6. helyen zárta a második szabadedzést, a hátránya alig 0,3 másodperc volt Norrishoz képest.

„Azt gondoltam, hogy könnyebb dolgom lesz azáltal, hogy az edzés csak egyórás lesz 90 perc helyett, és kevesebb időt lehet a pályán tölteni, de igazából elég zűrzavaros volt. Az ember úgy érzi, hogy az első félóra gyorsan eltelik. Úgy gondolom, szerencsés vagyok, hogy pár hete itt voltunk, így gyorsan munkához láthattam. A lehető legtöbbet kell kihozni a pályaidőből.”

„Még mindig rá kell éreznem az autóra, akadnak dolgok, amikre rá kell találnom, magamban is. A második szabadedzésen léptem néhányat előre, holnap újabb lépést teszek, hogy közelítsek afelé, ahol lenni szeretnék.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.