A Fradi kétharmaddal nyeri az NB I-et – 3 hónap alatt zuhant a mélybe a Diósgyőr, a Puskás azóta szárnyal

2021.02.22.
Comments off
3 Views

Jelentős változások zajlottak le az NB I tabelláján az idény második harmadában. Kivételt egy csapat jelent igazán: a november óta lezajlott 11 fordulóban a Ferencváros nem csak, hogy megőrizte első helyét, hanem négy pontról tizennégy pontra növelte előnyét, és alighanem már csak matematikai esélye van annak, hogy elveszítse 32. bajnoki címét.

Nagyot fordult a világ azonban több klubbal is. Ott van például a 11 forduló után még a második helyen álló Kisvárda, amely azóta is a második, csak éppen hátulról. A szabolcsiak mindössze egy győzelmet arattak az utóbbi körben – ennél kevesebb sikere egy csapatnak sem volt, igaz, pontokban a DVTK a várdaiak alatt teljesített – igaz, még így is lehetnek dobogós reményei az idény utolsó harmadában.

Ha már említettük a Diósgyőrt, a miskolciak produkálták a legnagyobb visszaesést a tabellán: 11 forduló alatt szerzett 7 pontjával a DVTK abszolút kiesőjelöltté vált, igaz, némi reménysugarat jelenthet a Zekic-csapat számára a hétvégi, székesfehérvári sikere.

Apropó, Fehérvár! A Vidi helyezése ugyan a novemberi állapothoz képest semmit nem váltotott, de valójában minden rosszra fordult a számára a bajnokságban. A bajnoki címre nagyjából minden esélyét elveszítette a már Márton Gábor vezetőedzőt is menesztő gárda, amelynek most már a dobogós helyezése is komoly veszélybe került.

A legnagyobbat zuhanók és ugrók a második körben

Kisvárda: 2-ról a 11. helyre

DVTK: 7-ről a 12. helyre

Puskás Akadémia: 6-ról a 2. helyre

Ha pedig lehet nagy nyertesekről beszélni a Fradi mellett, az a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd. Előbbi novemberi 6. pozícióját a másodikra cserélte februárra, és jelenleg úgy tűnik, talán nem is lehet elvenni az ezüstérmet a felcsútiaktól. A kovesdiek pedig Pintér Attila vezetésével valósággal megtáltosodtak: a novemberben még sereghajtó matyóföldiek az elmúlt 11 fordulóban 22 pontot szereztek – csak egyszer kaptak ki, Zalaegerszegen – és mostanra oda jutottak, hogy nekik is lehet beleszólásuk a dobogós helyezésekbe.

A stabilitást jelentette eközben az MTK Budapest, amely újoncként 11 forduló után is a 4. volt, és jelenleg is ott van közvetlenül a dobogósok mögött, őket nem érte el a mezőny nagy részét jellemző hullámzás. Második körös szereplése is abszolút kiegyenlített volt.

Az OTP Bank Liga másik körének tabellája és a jelenlegi állás:


Eredeti cikk

Comments are closed.