Női röplabda: nyíregyházi előny az Extraliga negyeddöntőjében

2021.02.21.
Comments off
13 Views

A Nyíregyháza házigazdaként 3-0-ra legyőzte a Diósgyőr csapatát a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén vasárnap, míg az Újpesti TE kettős győzelemmel jutott elődöntőbe a női röplabda Magyar Kupában, miután a negyeddöntő visszavágóján házigazdaként 3-0-ra legyőzte az MTK-t.


Hirdetés

A Nyíregyháza előnyre tett szert a negyeddöntőben (Fotó: Pusztai Sándor)

A Magyar Kupa-párharc első mérkőzését idegenben 3-1-re nyerte meg az UTE, a vasárnapi sikerrel pedig továbbjutott, és a Nyíregyházával találkozik a Ludovika Arénában március 13-án sorra kerülő elődöntőben. A másik ágon a Kaposvár a Békéscsabával játszik. A döntőt és a bronzmeccset másnap rendezik.

A kupában elődöntős Nyíregyháza  vasárnap az Extraligában 3–0-ra nyert a Diósgyőr ellen a negyeddöntő első mérkőzésén. A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart.

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSAZVÁGÓ
UTE – MTK Budapest 3:0
(23, 17, 16)
Szilágyi utca. V: Szabó P., Bátkai-Katona.
UTE: Bagyinka 2, Racskovszka 14, Bezsandolszka 2, Petőváry 4, Kojdová 13, Carabali 12. Csere: Karabaseva, Balogh E. (liberók), Villám Cs. 2, Németh H. 3, Kis D. 2, Boros 2. Vezetőedző: Horváth András.
MTK: Vezsenyi 14, Godó 10, Kilyénfalvi 4, Durst 2, Szerencsés-Miklai 4, Papp 5. Csere: Szalai, Sátorhelyi (liberók), Lesi 3, Petri 1, Berkó L., Borsos 1, Dani. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Kicsit idegesen játszottunk az első játszmában, ettől függetlenül sikerült 3:0-s eredménnyel zárnunk a mérkőzést, ezzel pedig bejutottunk a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé. Ez alapvető céljaink között szerepelt, és nagyon örülök annak is, hogy a két győztes szett után a fiatal tehetségeinknek ismét tudtunk játéklehetőséget adni, amivel éltek is és végül ők tették az i-re a pontot. A szakmai stábunknak pedig köszönöm, hogy a Vasas meccs után, ilyen gyorsan felfrissítették a játékosokat.
Leiszt Máté: – Nagy lehetőséget szalasztottunk el. Az első szett volt a kulcsa ennek a mérkőzésnek. Egy álommal szegényebbek lettünk, de fel kell emelni a fejünket, és a további célokra kell koncentrálnunk, hiszen nagy csaták várnak még ránk a bajnokságban. Gratulálok az Újpestnek a továbbjutáshoz!
Továbbjutott az UTE kettős győzelemmel.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 3:0
(20, 13, 11)
Nyíregyháza. V: Jámbor, Varjasi.
FATUM: Pintér 9, Najdics, Radosová 10, Ortiz 5, Lacombe 9, Vaszileva 9. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 8, Francesco 1, Lászlop 2, Fuchs 3, Klaric 6. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
DVTK: Kontura 3, Pene 2, Kiss E. 6, Egri 1, Kovács E. 6, Szajkó 4. Csere: Dömsödi (liberó), Horton 4, Beddingfield 4, Kundrák 3, Tóth R., Sitku, Mészáros Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Elsőként szeretnénk mielőbbi jobbulást kívánni a DVTK csapatában megsérült játékosnak, aki egy rossz mozdult után szenvedett súlyosnak tűnő sérülést az első szettben. A mai meccs kapcsán összességében azt tudom elmondani, hogy így kell elkezdeni egy rájátszást. Gratulálok csapatomnak hiszen végig betartották a taktikai utasításokat és fegyelmezetten játszottak. Talán az elején kicsit álmosan kezdtünk, de ahogy elkezdett működni a csapategység és megtaláltuk a meccs ritmusát rákényszerítve ellenfelünkre akaratunkat, nem volt kérdés a győzelem. Nagyon szimpatikus volt a diósgyőriek harcos játéka. Folytatás csütörtökön, ahol egy lépéssel még közelebb szeretnénk kerülni a középdöntőhöz.
Toma Sándor: – Amikor kezdtünk volna játékba lendülni, akkor sajnos megsérült a szlovén játékosunk és ez érezhetően megfogta a csapatot.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Nyíregyháza javára.

Eredeti cikk

Comments are closed.