Fradi: “Vannak olyan játékosok, akik nagyon értékesek lettek a nemzetközi piacon is” – Hajnal az átigazolásokról

2020.12.12.
Comments off
38 Views

Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere az M4 Sport Bajnokok Klubja című műsorban nyilatkozott hosszabban, ebből idézünk az alábbiakban témakörök alapján.

A Fradi őszi BL-szerepléséről

Minden mérkőzésnek más és más volt a menete. A Juventus és a Barcelona elleni mérkőzés előtt tudtuk, csodára lesz szükség arra, hogy egyáltalán pontot szerezzünk, vagy jó teljesítményt nyújtsunk. A Juventus elleni idegenbeli mérkőzésen ez megvolt, a hosszabbításig döntetlenre állt a csapat és nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, főleg a védekezésben.

Nüanszok választottak el minket attól, hogy szenzációt érjünk el, a játékosok tényleg csalódottak voltak.

Úgy ültünk az öltözőben csendben, és lógó orral jöttünk le a pályáról, mert nem sikerült pontot szerezni a Juventus ellen. Ami az egyik oldalról bosszantó volt, a másikról meg óriási erőt és büszkeséget, motivációt adott mindannyiunknak a következő mérkőzésekre. Hat mérkőzésből a Barcelona elleni hazai meccs volt egyedül, amikor sajnos nem sikerült felnőnünk a feladathoz.

A Dinamo Kijev elleni mérkőzésről

Úgy mentünk ki az utolsó meccsre Kijevben, hogy olyan csapattal játszunk, amelyik elvileg lényegesen előttünk jár minden szempontból. Bíztunk magunkban, hogy azon a mérkőzésen meg tudjuk verni őket, mint ahogy a Celticet, a Dinamo Zagrebet. És ez látszott a csapat játékán, az első pillanatól kezdve nagy önbizalommal, nagyon szervezetten játszottunk. Minden mutatóban jobbak voltunk, mint a Dinamo Kijev. Látszott, hogy tanácstalanok, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. Éppen ezért csalódottak voltunk, mert ez egy óriási lehetőség volt. Nem mondanám azt, hogy a lehetőséget nem ragadtuk meg. Amilyen teljesítményt nyújtottunk arra lehet építeni, önbizalmat kell, hogy adjon a jövőre is.

Ha a két meccset vesszük, akkor egy szinten vagyunk a Dinamo Kijevvel. Sőt, még azt is ki merem mondani, hogy a két mérkőzés alapján jobb teljesítményt nyújtottunk.

Szerintem lehetett volna fordítva is: mi vagyunk a harmadikok és tavasszal játszunk még az Európa Ligában. Tudjuk, hogy keményen kell dolgozni továbbra is, de közel vagyunk az ilyen szintű csapatokhoz. Ne felejtsük el, hogy 100 millió euró a Dinamo Kijev értéke, a miénk nem egész 30. Ezt nem tudod mindig eltüntetni, de most úgy tűnik azért, hogy nagyon nagyot léptünk előre ilyen téren.

Dinamo-Fradi: “Ez nem volt BL-szintű meccs; A ravasz róka tapasztalata győzelmet ért” – ukrán lapszemle

A kijeviek ellen meg nem adott büntetőről

A VAR-játékvezetők közt jó lenne olyan, akinek van valami köze a labdarúgáshoz és nemcsak a szabálykönyvet olvassa, hanem átlátja ezeket a szituációkat. Számomra egyértelmű, hogy nem leszorított kéz volt. Tiszta szemmel is jó látható, hogy megnövelte ezzel a testfelületét, ezzel pedig blokkolta a passzt, amire Myrto Uzuni jött. Nem tudom most pontosan, hogy elérte volna, de lehet, egy jó lövőhelyzetbe került volna, úgyhogy egy helyzetet is megakadályozott ezzel. Számomra ez egyértelmű tizenegyes. Ugyanúgy vitatkoznék a Haratinnak a tizenegyesével, amit megadtak ellenünk. Ott viszont a saját testéről perdült rá a kezére a labda. Tavaly az utolsó Európa Liga-mérkőzésünkön, a Ludogorec ellen volt hasonló. Ott is egy tiszta kezezés volt, amit nem adtak meg nekünk. Nem akarom a bírókra fogni, de ez két olyan sorsdöntő szituáció volt mind az EL-ben, mind a BL-ben. Ha a Kijev ellen megszerezzük a vezetést egy értékesített tizenegyessel, akkor megnéztem volna, mit tudnak erre reagálni, és ha adott esetben mi nyerünk 1-0-ra, harmadikok vagyunk a csoportban. Meg kellett volna adniuk a tizenegyest.

A lehetséges játékosmozgásokról, átigazolásokról

– Vannak olyan játékosok, akik tényleg nagyon jól teljesítettek és nagyon értékesek lettek a nemzetközi átigazolási piacon is. Természetesen, ha olyan ajánlat érkezik értük, akkor el kell gondolkodni azon, hogy elengedjük az adott játékost. De ez nem a csapat nagy részére érvényes. Vannak olyan játékosok, akik hosszútávú szerződésekkel rendelkeznek, és természetesen szeretnénk tovább erősíteni a klubot. Tudjuk, hogy a Bajnokok Ligája egy különleges helyzet volt, óriási siker és eredmény volt, hogy ide be tudtunk jutni. A jövőben is mindent megteszünk ennek érdekében.

A csapatot is szeretnék továbberősíteni azért, hogy egy olyan nemzetközi színvonalú klub legyen a Ferencvárosból, amelyik minden évben versenybe tud szállni.

Hogy ez a BL vagy az EL-csoportkörbe jutás, azt majd az adott helyzet fogja meghatározni. Ne felejtsük el, ennek mindig az alapfeltétele a magyar bajnokság, ahol a bajnoki cím szükséges, amit minden évben megszerezni egy óriási kihívás.

A jövőbeni célokról

Nagyon komoly feladatok várnak ránk, amiért a csapatot folyamatosan fejleszteni kell. De nem csak az átigazolásokban, hanem az egész működést tekintve. Hogyan tudjuk a játékosokat továbbfejleszteni, minél jobb állapotba hozni, hogyan tudunk sérüléseket elkerülni, és minden téren, hogyan tudjuk az apró mozaikköveket összerakni annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk a célok eléréséért.

Fradi: “Elhúztuk a saját orrunk előtt a mézesmadzagot” – Orosz szerint nem reális, hogy a BL csoportkörében szerepeljenek

Eredeti cikk

Comments are closed.