Vettelnek jólesett, hogy Leclerc a sisakján búcsúzik tőle

2020.12.11.
Comments off
22 Views

A Ferrari mindkét pilótája úgy érzi, ezúttal is a múlt hétvégén látott szerepléshez hasonló eredményt érhetnek el. Ez Charles Leclerc-t meglepi, Sebastian Vettel viszont most is csak reménykedik a Q3 elérésében.

Nem indult kiugróan jól az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéje a Ferrari-pilóták számára, de ez nem igazán meglepő, figyelembe véve, hogy a szezonzáró verseny helyszíne akkor sem volt kegyes a csapathoz, amikor versenyképes autójuk volt. Ebből adódóan idén nehéz futamra számítanak, de Charles Leclerc szerint van remény arra, hogy megküzdhetnek a közvetlen ellenfeleikkel.

Leclerc szerint ezúttal is megküzdhetnek a Racing Pointtal, a McLarennel és a Renault-val – GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

„Egy ilyen pályán nagyobb küszködésre számítottunk, de tulajdonképpen úgy tűnik, hogy versenyben vagyunk azokkal a srácokkal, akikkel egyébként is küzdeni szoktunk – nyilatkozta a monacói pilóta. – A teljesítményünk terén talán nem lesz olyan jó hétvégénk, mint az előző volt, de mindenképpen jobban állunk a vártnál.”

„Az autó balansza változik a kör során, az első kanyarban még gyenge a tapadás, utána erősödik a kör folyamán. Éjszaka remélhetőleg előrelépést tehetünk, a saját vezetési stílusommal is foglalkozni fogok, mert itt-ott veszítek némi tempót, de végül is, majd a holnap fog számítani.”

Leclerc a pénteki edzéseken különleges sisakfestéssel lépett pályára, a fejvédőn végig futó zászló motívum Sebastian Vettel sisakjára rímel, a tetején „Danke Seb” felirat olvasható, az oldalán pedig a rajtszámba róluk készült képet festetett. A saját sisakját folyamatosan variáló és ezzel kommunikáló Vettel hálás volt csapattársának.

Leclerc sisakja oldalról – GalériaForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Értékeltem Charles apró gesztusát, hogy egy nekem ajánlott sisakkal ment ma. Remélem, hogy felvidíthatjuk a hétvégén a szurkolóinkat!” – nyilatkozta a német pilóta, aki pályafutása utolsó versenyhétvégéjén vesz részt a Ferrari színeiben, ennek ellenére 2021-es alkatrészeket is tesztelt a csapatnak.

„Elég sok munkát végeztünk ma, de maradt még, mert nem sikerült a gumikat a megfelelő működési tartományba hozni, különösen a lágyakat – összegzett. –Az időmérőn szerintem többé-kevésbé ugyanott leszünk majd, ahol a múlt hétvégén voltunk. Ha össze tudunk rakni egy nagyon jó kört, akkor talán bejuthatunk a Q3-ba, ami nagyon jó hír lenne a csapattal töltött utolsó versenyemen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.