Räikkönen nem számít büntetésre a lángoló motorja miatt

2020.12.11.
Comments off
16 Views

Tűzeset zavarta meg az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzését, de Kimi Räikkönen időben ki tudott szállni az autójából és rutinosan még az oltásban is segédkezett.

Nem bírta a szezon végét a Ferrari-motor Kimi Räikkönen autójában, az Alfa Romeo az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésén látványosan lángolni kezdett. A finn pilótát mérnöke arra utasította, hogy gyorsan szálljon ki, ezt a sisakjának rádiókábele kissé megnehezítette, de végül nagyobb veszély nélkül el tudta hagyni az autóját.

Räikkönen gyorsan kapcsolt és egy segítségére siető tűzoltótól átvette a tűzoltókészüléket, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban megfékezzék a lángokat és ezzel próbálják menteni a menthetőt az autó alkatrészei közül, de várhatóan így is alapos újjáépítésre lesz szükség a szombati edzések és a vasárnapi futam előtt.

„Az autó jónak tűnt, legalábbis, figyelembe véve az eltérő körülményeket az első szabadedzésen és a másodiknak azon a részén, amelyen mi is mentünk – nyilatkozta Räikkönen. – Mint mindig, most is van tér a javulásra, ezen fogunk dolgozni az este folyamán. A műszaki hiba miatt nem tudtunk túl sok kört menni magas üzemanyagszinttel, ez nyilván nem ideális, de legalább egy olyan motor és váltó romlott el, amit egyébként is kicseréltünk volna. Sok munka vár a srácokra a garázsban, de holnapra rendben leszünk.”

A finn pilóta az edzés után megerősítette, hogy edzésmotor- és váltó volt az autójában, a károk mértékéről nem akart spekulálni, de szerinte csak a karosszériaelemek sérültek meg a versenyre szánt alkatrészek közül. Azt is leszögezte, hogy belülről nem tartotta veszélyesnek a történteket.  

„Nem semmi ijesztő nem volt ebben. Csak kár érte, hogy lángra kapott, és minden nagyon zűrös lett, amikor próbáltuk eloltani. Előfordul az ilyen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.