BL: Elképesztő érzelmek munkáltak a játékosainkban – Lőw Zsolt

2020.12.11.
Comments off
21 Views

Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője őszintén beszélt az elnapolt mérkőzés okozta nehézségekről, a szívének mégoly kedves sorrendről, valamint elárulta, miért a döntőben találkozna a Leipziggel.

Lőw Zsolt nehéz és fárasztó időszakon van túl, ugyanakkor Párizsban nagyszerű sikerek kísérik az útját, és a PSG-nél szerzett tapasztalat később szakmai kincs lehet neki (Fotó: Imago Images/Picture Point Le)

Hirdetés

– Valódi arcát mutatta a PSG szerda este?
– Alakulunk, lassan elérkezünk az előző kiírásban mutatott csúcsformánkhoz – mondta lapunknak Lőw Zsolt, a párizsi klub másodedzője, miután csapatával 5–1-re győzött a Basaksehir ellen, és csoportelsőként jutott a kieséses szakaszba. – Megszenvedtük az átmeneti időszakot, a két idény között nehéz volt az átállás. A koronavírus-járvány mellett az állandó sérülésekkel is meg kellett küzdenünk – meccsenként hét-nyolc labdarúgónkra nem számíthattunk –, de a húzóemberek visszatérésével lépésről lépésre javult a játékunk. Az előző fordulóban már Manchesterben jól teljesítettünk, végül csoportelsőként végeztünk, és a bajnokságban is szeretnénk az élen maradni.

Maradnának a klasszisok

A továbbjutás után Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnöke arról beszélt, szeretné megtartani Kylian Mbappét és Neymart is. A L’Équipe szerint már el is kezdődtek a tárgyalások a felek között.

„A megbeszéléseket bizalmasan kezeljük, de én bizakodó vagyok – idézi a francia klub elnökét az MTI. – Mind a ketten szeretnének a PSG-nél maradni.”

– Játékosai jelesre vizsgáztak emberségből és szolidaritásból a Basaksehir ellen. Kedden mindkét csapat levonult a pályáról, a másnapi folytatás előtt a futballisták együtt tiltakoztak a rasszizmus ellen a kezdőkörben.
– Nehéz két napon vagyunk túl, noha a történtek elsősorban nem a labdarúgásról szóltak, hanem egy globális jelenségről. Elképesztő érzelmek munkáltak a játékosainkban, idő kellett, míg lelkileg is rendbe teszik magukat. Mi kísérőként voltunk jelen az edzői stábbal, mindenféle kényszerítés vagy nyomás nélkül velük tartottunk, hagytuk, hogy feldolgozzák az eseményeket. A szerdai folyatás első tíz percében még érződött rajtuk a zavarodottság, idővel azonban mindenkinek kitisztult a feje. Jól tettük, hogy elkísértük őket az úton, a körülmények ellenére kiválóan szerepeltek. Szakmai szempontból nézve is nehéz nekiveselkedni egy félbeszakadt mérkőzésnek – a tizenharmadik perctől folytattuk változatlan csapatokkal –, de koncentráltak maradtunk, majd teljesítettük a feladatot.

A Basaksehir elleni botrány alkalmával a PSG játékosai is elképesztő érzelmi hullámzást éltek át (Fotó: AFP)

– Korábbi együttese, a Leipzig végzett a csoport második helyén. Minden jó, ha a vége jó?
– Így is fogalmazhatunk. Három gyönyörű évet töltöttem Lipcsében, szurkoltam Gulácsi Péteréknek a Manchester United ellen. Megérdemelten jutottak tovább, ugyanakkor jó lenne, ha egy ideig nem találkoznánk velük. Az előző kiírásban az elődöntőben futottunk össze, most meg a csoportban, na jó, a fináléban éppenséggel még összemérhetjük a tudásunkat. Lelki terhet jelentenek ezek az összecsapások, hiszen nekem az előző munkaadóm és a honfitársaim ellen kellett készülnöm, míg Thomas Tuchel vezetőedzőn a német riválisok miatt van nyomás. Ehhez képest az előző kiírásban a Borussia Dortmundot, a Leipziget és a Bayern Münchent is az utunkba sodorta az élet.

– Akkor meg sem kell várnia a hétfői sorsolást, már most készülhetnek a Borussia Mönchengladbach ellen.
– Ha valóban úgy lesz, ismerős arcokkal találkoznék. Marco Rose szenzációs munkát végez a klubnál, segítője, Alexander Zickler is a barátom. A párosításokat mindig kíváncsisággal várom, a stábtagokkal magunk között beszélünk róla, hogy kivel mérkőznénk szívesen. Viszont a sorsolás után mindig ugyanarra jutunk, bármelyik együttest kapjuk, tovább kell menetelnünk a végső célunk felé.

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Paris Saint-Germain–Istanbul Basaksehir 5–1 (Neymar 21., 38., 50., Mbappé 42., 62. – az elsőt 11-esből, ill. Mehmet Topal 57.)

A csoport másik mérkőzésén
RB Leipzig (német)–Manchester United (angol) 3–2 (Angelino 2., Haidara 13., J. Kluivert 69., ill. Bruno Fernandes 80. – 11-esből, Maguire 82.)

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Paris SG 6 4
2 13–  6   +7 12
2. RB Leipzig 6 4
2 11–12   –1 12
3. Manchester United 6 3 3 15–10   +5   9
4. Istanbul Basaksehir 6 1 5   7–18 –11   3

Eredeti cikk

Comments are closed.