A-válogatott vs. U21: Szoboszlaiék akár két Eb-n is ott lehetnek jövőre – Gera Rossival egyeztet

2020.12.11.
Comments off
35 Views

Az U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán a Digi Sport híradójának elmondta, hogy csapatának nemcsak azért lesz nehéz dolga a hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon, mert a németekkel, a hollandokkal és a románokkal kell megküzdeni a továbbjutásért. Az Eb csoportmeccseit jövőre március 24. és 31. között rendezik, és ugyanebben az időpontban (25-én a lengyelek, 28-án San Marino, 31-én pedig Andorra ellen) három vb-selejtezője is lesz az A-válogattottnak.

Gera legjobb fiataljai pedig idén helyet követeltek maguknak Marco Rossi keretében. Szoboszlai Dominik a kora alapján még bőven játszhatna az U21-es csapatban, de ő már az A-válogatott kulcsjátékosának számít. 2020-ban Szalai Attila is bebizonyította, hogy nyugodtan lehet rá kezdőként számítani a felnőttek között, de Schäfer András is megkapta a lehetőséget Marco Rossitól. Rajtuk kívül pedig ott van még a szintén hátvéd Bolla Bendegúz és a holland Heraclesben légióskodó támadó, Szőke Adrián – mindkét futballista megfordult már a felnőtt válogatott keretében.

Így akár az is előfordulhat, hogy egy szinte fél csapatra való kiválóság nélkül kell megvívnia a Gera-csapatnak az Eb-csoportkört, hiszen a keretek kialakításakor Rossi válogatottja elsőbbséget élvez.

Az elsőbbség a felnőtt válogatotté, és ha a szövetségi kapitány a fiatal játékosokra is számít a felnőtt csapatnál, akkor nyilván oda fognak menni. Úgyhogy én nem számítok túl sok játékosra, akik visszajátszanak az Európa-bajnokság kedvéért, ők oda tartoznak. Eddig is jó volt a kapcsolat a szövetségi kapitánnyal, mindig az adott mérkőzés előtt összeültünk, vagy beszéltünk előtte egy héttel, hogy kik azok a játékosok, akikre ő számít, és kik jöhetnek hozzánk, úgyhogy ez most is ugyanígy lesz – nyilatkozta a Sport 24-nek Gera.

Ha a Gera-csapat Szoboszlaiék nélkül kivívja a továbbjutást, akkor az Eb egyenes kieséses szakaszában, május 24. és 31. között talán több esély lenne a felnőtteknél is számításba vett futballisták U21-es Eb-szereplésére.

Persze nagy kérdés, hogy a Rossi-csapatban számításba vett fiatal játékosok hiánya nélkül mennyi esélyük lesz a fiataloknak a német, holland, román trió ellen. Reményre adhat okot, hogy a szintén Eb-résztvevő orosz válogatottat az említett játékosok nélkül is sikerült november 13-án 2-0-ra legyőzni a Székesfehérváron rendezett felkészülési mérkőzésen.

U21-es Európa-bajnokság, 2021

A-csoport: MAGYARORSZÁG, Németország, Románia, Hollandia

B-csoport: Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország

C-csoport: Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia

D-csoport: Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

A magyar válogatott Eb-csoportmérkőzései:

Március 24., Székesfehérvár:
Magyarország – Németország

Március 27., Budapest, Bozsik-stadion:
Magyarország – Románia

Március 30., Székesfehérvár:
Hollandia – Magyarország

Eredeti cikk

Comments are closed.