U21-es Eb: Németország, Hollandia, Románia – a magyarok ellenfelei

2020.12.10.
Comments off
38 Views

Csütörtök délután az UEFA nyoni központjában kisorsolták a jövő évi magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott rendezőként az A-csoportban kapott helyet, s ellenfélként elsőként Romániát kapta, majd jött Hollandia, végül Németország – s utóbbi ellen kezdi a szereplést.

Hirdetés

További részletek hamarosan!

U21-ES EB, SORSOLÁS
15.00:
a 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű torna csoportsorsolása, Nyon (Tv: M4 Sport)

A-csoport
Magyarország, Németország, Románia, Hollandia

B-csoport
Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország

C-csoport
Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia

D-csoport
Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

A sorsolás lebonyolításában az 57-szeres svájci válogatott segédkezett az UEFA főtitkárának, Giorgio Marchettinek. A korábbi Arsenal- és Fulham, Milan-játékos nem is sokat vacakolt és miután kiszórta a négyes kalap maradék két résztvevőjét Izlandot és Svájcot a C, illetve a D jelű csoportokba, a mieinknek rögvest beosztotta Romániát a 3. kalapból.

A sorsolást közvetítő M4 Sport stúdiójában az adást szakkommentátorként végigizguló U21-es szövetségi edző, Gera Zoltán meg is jegyezte „Ismerjük őket…”

Senderos a továbbiakban sem bánt a mieinkkel kesztyűs kézzel – nem is volt rajta… – és a második kalapból elsőként Hollandiát húzta ki, majd az utolsóként sorra kerülő, s a legerősebb ellenfeleket tartalmazó első kalapból a két évvel ezelőtti ezüstérmes Németországot varázsolta elő először.

Mindez azt jelenti, hogy jövő év márciusában az első mérkőzését a magyar válogatott Németország ellen játssza Székesfehérváron, a második találkozóra Románia ellen a fővárosi Bozsik Arénában kerül sor, míg a harmadik összecsapást Hollandia ellen vívja a magyar válogatott – megintcsak Székesfehérváron.

A kalapok (koefficiens-erősség szerint sorolva az országokat):

1. kalap: Spanyolország, Németország, Franciaország, Anglia
2. kalap:
Olaszország, Dánia, Portugália, Hollandia
3. kalap: Románia, Horvátország, Csehország, Oroszország
4. kalap: Svájc, Izland, Szlovénia (B1), Magyarország (A1)

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Még több

Eredeti cikk

Comments are closed.