Betegség miatt kihagyja a szezonzárót a Ferrari csapatfőnöke

2020.12.10.
Comments off
13 Views

Olasz sajtóértesülés szerint az eredeti tervekkel ellentétben nem lesz ott a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto.

A Török Nagydíj és a Bahreini Nagydíj után a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat is kihagyja Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, értesült az olasz Sky Sports.

Binotto nem vesz részt az Abu-dzabi NagydíjonForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A svájci szakember az isztambuli és a manamai versenyt szándékosan a maranellói gyárban töltötte, de a szintén Bahreinben rendezett Szahíri Nagydíjra visszatért.

Az eredeti terv szerint a svájci csapatfőnök a helyszínen irányította volna az istállót a szezonzárón is, de a tévétársaság arról számolt be, hogy Binotto hazautazott és a hétvégét nem fogja szorosan követni, a gyárban kialakított versenyközpontba sem megy be.

Ennek oka, hogy Binotto rosszullétre panaszkodott, de a csatorna szerint kizárták, hogy koronavírusos lenne, ettől függetlenül otthonában regenerálódik majd.

A csapat a megszokottak szerint készül a versenyhétvégére – GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Ez egyben azt is jelenti, hogy a csapatfőnök nem lesz jelen Sebastian Vettel utolsó versenyén, amit a Ferrarinál tölt, hét hónappal azután, hogy telefonon közölte a versenyzővel, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését a 2021-es szezonra.

A Ferrari egyelőre nem kommunikált a helyzettel kapcsolatban, de az istálló működését Binotto távolléte várhatóan nem befolyásolja, a korábbi versenyeken Laurent Mekies sportigazgató vette át a pályán zajló munka irányítását és a francia szakember pozícióját nemrég, a legutóbbi átszervezés bejelentésekor is megerősítették.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.