A Williams is Hamiltonra vár a versenyzőpáros véglegesítése terén

2020.12.10.
Comments off
24 Views

A Mercedeshez hasonlóan a Williams sem tudja, George Russell vagy Jack Aitken vezeti-e a hétvégén az autót Nicholas Latifi csapattársaként. Az élcsapathoz beugró Russell reggel találomra választott pólót.

Kevesebb, mint 24 órával az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzése előtt még mindig nem tudni, hogy ki vezeti a Mercedes autóját, a koronavírusból gyógyuló Lewis Hamilton vagy szahíri helyettese, George Russell. A brit tehetség a Twitter-csatornáján elárulta, azért választotta csütörtökre a Mercedes csapatpólóját, mert legutóbb ez volt rajta.

Aitken szeretne ismét versenyezni, ez Lewis Hamiltontól függ – GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Az ő helyére beugró Jack Aitken is azt mondta az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy ő sem tudja még biztosan, mi lesz a feladata a hétvégén, vezethet-e ismét a Williamsnél vagy sem.

Szerintem ez a Mercedesen és nyilván Lewis gyógyulásán múlik, én csupán várom a megerősítést, bárhogy is alakul. „Persze, szeretnék visszaülni az autóba, mert úgy gondolom, nagy lépéseket tettem előre és ezen a hétvégén még erősebb lehetnék, de most egyszerűen ki kell várni, hogy mi lesz a végső döntés” – nyilatkozta a brit-koreai versenyző.

Russell mercedeses bevetéséhez hasonlóan Aitkent is rövid határidővel dobták a mélyvízbe a Szahíri Nagydíj során, neki is mindössze három szabadedzése és egy időmérője volt, hogy felkészüljön a versenyzésre, ami jól ment, egészen addig, amíg a célegyenesbe vezető kerékvetőn megcsúszott az autója és letört az első szárnya. Ez végül Russelltől is elvette a győzelem lehetőségét.

Ha Hamilton visszajön, Russell is visszakerül a Williamshez – GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

„A megpördülés miatt egy kissé bosszús voltam, azután, hogy kiszálltam az autóból – ismerte el. – Azóta viszont volt egy kis időm, hogy feldolgozzam a történteket és továbblépjek, így már elég jó hétvégének tartom. Péntek óta nagyon sokat javult a tempóm. Nem volt sok idő felkészülni és rendezni a sorokat, úgyhogy szerintem elégedett lehetek azzal, ahogy a hétvége alakult.”

„Most már, hogy egyszer megcsináltam, ha újra meg kell tennem, még jobb leszek” – ígérte Aitken.

A Williamsnek szüksége lenne egy nagy hajrára, mert az idei lehet az első az istálló 42 éves történetében, amikor nem szereznek pontot. Aitken szerint nem itt a legjobbak az esélyeik, de „ez nem jelenti azt, hogy a szerencse nem állhat az oldalunkra.” Úgy véli, ezúttal könnyebben ki tudná hozni a maximumot az autójából.

„Nyilvánvalóan egy kissé csalódott leszek, ha nem vezethetek a nagy felhajtás és felkészülés után, de ettől még nincs okom arra, hogy ne készüljek. Tulajdonképpen a lehető leginkább felkészültnek kell lennem. Ma és tegnap minden időmet arra fordítottam, hogy készen álljak, és ha rábólintanak, akkor jó helyzetben legyek.”

A teszteredménytől függ a felállás

Russell az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a Mercedes várja Hamilton újabb koronavírus-tesztjének eredményét, amennyiben a hétszeres világbajnok eredménye negatív, abban az esetben ő vezeti a Mercedest a hétvégén. 

Az Auto Motor und Sport információja szerint Hamilton még mindig Bahreinben van, de állítólag már rendelkezik negatív teszttel. A szaklap úgy tudja, a hétszeres világbajnok pénteken Abu-Dzabiba utazik, ahol további teszteket végeznek, amennyiben további negatív eredmények születnek, Hamilton szombaton beülhet az autóba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.