A Red Bull tagadja, hogy elcsábítanák Russellt a Mercedestől

2020.12.10.
Comments off
33 Views

Több okból is kizártnak tartja Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója, hogy a Mercedes protezsáltja, George Russell a közeljövőben átigazoljon hozzájuk. Az osztrák veterán szerint nem csak a brit pilóta tudott volna tündökölni a világbajnok autóval.

George Russell körül forog a világ a Forma-1-ben, mióta a brit pilóta beugrott honfitársa, a koronavírusos Lewis Hamilton helyére a Szahíri Nagydíjon. Russellnek jó esélye volt, hogy megnyerje a versenyt, de ez végül nem sikerült, mert a második kerékcseréje előtt akkor beszélt a rádión, amikor a csapatot irányító Ron Meadows is, ezért a szerelői egy része nem hallotta, hogy milyen gumikat kell felszerelni az autójára.

Russell hirtelen a figyelem középpontjába kerültForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi – Formula 1

Russell teljesítményével ettől függetlenül nagyon elégedettek voltak a Mercedesnél, az is felmerült, hogy a brit sportolónak minél hamarabb szerződést kellene adni a világbajnok istállónál, és a német RTL arról is spekulálni kezdett, hogy a fiatal versenyző a nagy rivális Red Bull érdeklődését is felkeltette.

A Red Bullnál szükség lenne egy jó pilótára Max Verstappen mellé, mert Alexander Albon nem hozza az eredményeket, ennek ellenére továbbra sem tudni, hogy a csapat hajlandó-e lecserélni őt Sergio Pérezre, Nico Hülkenbergre vagy – a pletykák szerint – akár Russellre. Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója az F1-insider.com-nak egyértelműen állást foglalt.

„Russell nem téma a számunkra. Nyilvánvaló, hogy szuper munkát végzett múlt vasárnap, de akad még néhány versenyző, aki megtette volna ezt a Mercedesnél” – jelentette ki, de elsősorban nem sportszakmai, hanem a pályán kívüli indokokkal magyarázta, hogy a brit pilótának miért nincs jövője a Red Bullnál.

„Először is, ő a Mercedes pilótája, másrészt Toto Wolff menedzseli őt. Egyébként is, futólag azt mondta nekünk, hogy tízéves szerződése van Wolff-fal. Ez így kizárt nálunk. Nekünk is vannak fiatal versenyzőink, akiket gondozni akarunk, és ők is nagyon tehetségesek” – jelentette ki Marko, aki elsősorban a Cunoda Jukira gondolhatott.

Cunodát felkészítenék arra, hogy a Red Bull pilótája legyenForrás: Josh KRUSE/Josh Kruse

A japán pilóta idén az F2 3. helyezettje lett Mick Schumacher és Callum Ilott mögött, a német bajnokhoz hasonlóan várhatóan az F1-ben folytatja a pályafutását az Alpha Taurinál, míg Albon vagy marad a Red Bullnál, vagy Christian Horner csapatfőnök álláspontja szerint egy évet a kispadon tölthet.

„Juki nem csupán hihetetlenül gyors és tehetséges, nagyon mókás és laza viselkedésű. Az a tervünk, hogy legalább egy évig hagyjuk őt tanulni az Alpha Taurinál, aztán előléptetjük a Red Bull Racinghez, ahol Max Verstappen csapattársa lehet” – vázolta Marko. Nagy kérdés, hogy addig ki kapja meg az ülést, Marko a szaklapnak azt mondta, Pérez győzelme nem befolyásolja a döntésüket, amit még az év vége előtt meg akarnak hozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.