A DVTK sportigazgatója az új edzőről: “A filozófiájának olyannak kell lennie, amivel a szurkolók is azonosulni tudnak”

2020.12.10.
Comments off
17 Views

Honlapunkon is beszámoltunk róla, hogy az NB I-ben újonc Geri Gergelyt nevezték ki a DVTK új vezetőedzőjének. A felvidéki szakembert ma részletesen be is mutattuk a csakfoci.hu-n.

– Amikor új szakvezető kinevezése előtt állunk, a lehetséges jelöltek kiválasztása, azokkal, akikkel kapcsolatba lépünk, a klub által meghatározott edzői profil alapján kerül meghatározásra – nyilatkozta a DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós a boon.hu-nak. –

Több szempontunk van ezen a téren, ezek közül az egyik legfontosabbaknak jelenleg azt tartjuk, hogy a szakvezető, amellett, hogy ambiciózus és motivált kell legyen, olyan edzőnek kell lennie, aki a DVTK Akadémiáról kikerülő fiatalok csapatba építését fontosnak tartja. Ezenkívül az is fontos, hogy olyan személyiség, karakter legyen, aki megfelelő hatással tud lenni a rábízott játékoskeretre, azokra is, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek.

Fontos a szervezeten belüli jó kommunikációs készség, elsősorban az, hogy az első csapaton belül ez hatásos legyen. Az sem mellékes, hogy kihívásként kell tekintsen a megoldandó feladatra, és annak a megvalósítására a lehető legtöbb energiát legyen hajlandó feláldozni. És nem utolsósorban azt is meg kell említenem, hogy az edzői filozófiájának összhangban kell lennie a klubéval, olyannak kell lennie, amivel a szurkolók is azonosulni tudnak.

A sportvezető beszélt arról is, hogy az új edző kiválasztásakor szempont volt-e a regionalitás és a kulturális közösség.

– Nem szempontnak mondanám, hanem inkább úgy fogalmaznék, hogy ez nem közömbös – felelte Benczés Miklós. – A DVTK egy regionális klub, Borsod-Abaúj-Zemplén megyén kívül jelenleg Hevesben és Nógrádban vagyunk jelen, de a felvidéken, Kassán is partneri viszonyban vagyunk a labdarúgás működtetésében.

Akik ezeken a területeken futballoznak, dolgoznak, azok mindegyikére a régió szülötteként tekintünk, és akik innen érkeznek Miskolcra, Diósgyőrbe, azok a közelség miatt lehet, hogy jobban tudnak azonosulni, jobban ismerik, magukhoz közelebb állónak érzik azt, amit mi képviselünk.

Benczés Miklós azt nem árulta el, hány szakember volt képben a vezetőedzői posztra, de beszélt a kiválasztási szempontjaikról.

– A látókörünkben több olyan edző is van, akit alkalmasnak gondolunk arra, hogy a DVTK-t irányítsa, és ez a kör időről időre változik. Vannak, akik belekerülnek, és vannak, akiket egy picit távolabbinak érzünk egy idő után, főleg akkor, ha a klubunknak éppen új szakvezetőre van szüksége, az általunk jónak tartott szakembernek pedig csapata van, élő szerződés köti egy másik klubhoz.

A sportigazgató hozzátette, Geri Gergellyel szemben az elsődleges elvárás a csapat eredményességének javítása.

Diósgyőr: Fentről ne szóljanak bele a munkájába! – az új felvidéki edző nagy taktikus, keveset beszél és a reménytelen küldetések mestere

Eredeti cikk

Comments are closed.