Pérez: Az F1-ben nem a legjobbak versenyeznek

2020.12.09.
Comments off
27 Views

A jövőre csakis a Red Bull segítségével a Forma-1-ben maradni képes Sergio Pérez kissé keserédesen nyilatkozott arról az eshetőségről, hogy könnyen lehet, jövőre nem lesz helye a mezőnyben.

Továbbra sem dőlt el, hogy a Szahíri Nagydíjon élete első F1-es futamgyőzelmét szerző Sergio Pérez ott lesz-e jövőre a mezőnyben vagy sem. A mexikói pilóta maradása csak abban az esetben lehetséges, ha a Red Bull leigazolja őt az alulteljesítő Alex Albon helyére. A legutóbbi futam után a paddockban olyan pletykák kaptak szárnyra, amelyek szerint jelentősen nőttek Pérez esélyei erre, ő azonban fel van készülve rá, hogy jövőre nem versenyez.

Győzelme növelhette Pérez esélyeit a red bullos szerződésreForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi – Formula 1

Bahreini futamgyőzelme után rengetegen, köztük Lawrence Stroll, a Racing Pointot tulajdonló konzorcium vezetője is azt hangoztatta, reméli, hogy Pérez nem marad ülés nélkül 2021-re. „Szerintem minden hétvégén egyértelműen bizonyítja, hogy megérdemli, hogy az autóban legyen jövőre, és remélem, hogy a Red Bullnál fog versenyezni a következő szezonban” – nyilatkozta a kanadai milliárdos a Sky Sportsnak.

Az élete első dobogós helyezését szerző Esteban Ocon is méltatta Pérezt, aki kérdésre válaszolva elmondta, hogy Oconhoz hasonló versenyzők is maradtak már ülés nélkül, mert egyszerűen ilyen a Forma-1. Olykor nagyon kemény, és sajnos nem a legjobb pilóták vannak itt.”

Ezzel a mexikói egyrészt arra célozhatott, hogy sok esetben többet számít az, hogy ki mennyi pénzzel tud közvetve vagy közvetlenül hozzájárulni csapata költségvetéséhez (ezen a téren mondjuk ő sem áll rosszul), másrészt arra is utalhatott, hogy adott körülmények között kinek a szerepeltetése fontosabb, hiszen egyre erősödnek azok a hangok, amelyek egyértelműen thai gyökereiben látják annak okát, hogy Albont még nem tette ki a Red Bull.

Pérez és a Racing Point ünneplése a Szahíri Nagydíj utánForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Ami a folytatást illeti, Pérez elárulta, hogy „vannak jó opciói” 2022-re, az elmúlt időszak jó eredményei után azonban nehéz lenne neki, ha nem versenyezhetne jövőre. „Mindig is azt mondtam, hogy a karrierem ezen szakaszában kockázatos kihagyni egy évet, mert soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni, hogy vissza akarok-e majd térni, vagy az egy év szünet alatt úgy döntök, hogy befejezem. De az utóbbi futamok után nagyon elszánt vagyok, hogy itt legyek, legyen szó a következő, vagy az azutáni évről.”

„A legjobb nyilvánvalóan az lenne, ha folytathatnám jövőre, de ha nem fogom tudni, az sem katasztrófa, mert visszatérhetek 2022-re. A szabályok olyan mértékben fognak változni, hogy szerintem vezetési szempontból nem lesz olyan nehéz újra felvenni a tempót.”

Szavai alapján 2022-ben szinte biztosan lenne helye a mezőnybenForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A már említett Esteban Ocon is volt hasonló helyzetben, amikor 2018-ban Lance Stroll érkezése miatt nem maradt hely számára a Racing Pointnál. A francia versenyző egy éven át a Mercedes tartalékja volt, mielőtt az idén a Renault-val sikerült visszatérnie. „Ez nyilvánvalóan egy nagyon nehéz helyzet, én jól ismerem – nyilatkozta Bahreinben. – Örülök, hogy Sergio mindenkinek megmutatja, hogy megérdemli, hogy a Forma-1-ben legyen. Ő egyike a legjobbaknak itt, nem lenne szabad ülés nélkül hagyni. Az nem lenne normális. Ugyanakkor a sport néha sajnos ilyen, az ember nem a legjobb helyzetben találhatja magát.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.