Női röplabda CEV-kupa: 0:2-ről győzött a Vasas a Minszk ellen

2020.12.08.
Comments off
25 Views

A Vasas Óbuda 0:2-ről 3:2-re fordítva legyőzte a fehérorosz Mincsanka Minszket a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében kedden, a szerbiai Obrenovacban.

A Vasas vesztett helyzetből nyert kedden a CEV-kupában (Fotó: Tumbász Hédi)

Több szempontból sem várt könnyű feladat a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Vasasra Szerbiában a CEV-kupa buborékos rendszerű tornáján: egyfelől a fehérorosz Mincsanka Minszk a világ egyik legerősebb bajnokságában, az oroszban edződik, másfelől Jakub Gluszak vezetőedző nem számíthatott egyik legjobbjára, az ujjtörés miatt harcképtelen szlovák Maria Zernovicra. A magyar csapat hangulatát tovább rombolta, hogy a hétfő esti edzésen súlyos térdsérülést szenvedett Ambrosio Melani, az együttes fiatal centere.

Hirdetés

Gluszak ennek ellenére is bátor játékot várt csapatától a magas, erős játékosok alkotta riválissal szemben, mert mint azt az MTI-nek elmondta, semmi veszítenivalójuk nincs a sorozatban.

Az első játszmában a Vasas játékosai rengeteget rontottak, így hiába mutattak be több extra megoldást, mint riválisuk, az alap játékelemekben stabilabban teljesítő minszkieké lett a játékrész.

A második szettet összeszedettebb játékkal kezdte a magyar együttes, de Anasztaszija Karanovics remek nyitássorozatával a Mincsanka 10-8-as Vasas-előnyt követően átvette az irányítást és simán duplázta meg előnyét.

A harmadik játékrészre feladót cseréltek a budapestiek, de a magyar válogatott Fábián Fanny beállítása sem hozott jelentős változást. A Vasas hatpontos hátránynál azonban – immár kezdő feladójával, a Puerto Ricó-i Jennifer Noguerasszal – varázsütésre elkezdett remekül játszani, a minszkiek ettől láthatóan megzavarodtak, a magyar együttes pedig ezt kihasználva szépített.

A negyedik etap elején ismét a fehérorosz együttesnél volt az előny, de a továbbra is lelkesen játszó, a horvát klasszis Sanja Gamma vezette Vasas a szett derekán fordított, majd a hajrában több nagyszerű blokkal néhány pontos előnyét megtartva két óra után egalizált.

A döntő felvonásban a válogatott Ema Strunjak remek nyitásaival a térfélcsere után néggyel vezettek az óbudaiak, de a Minszk sorozatban öt labdamenetet nyerve fordított. A Vasas nem adta fel, két mérkőzéslabdához jutott melyek közül a másodikat kihasználva megnyerte a 140 perces csatát.

A piros-kékre szerdán a negyeddöntőben a házigazda Tent Obrenovac vár 19 órától.

A sorozatban még a Békéscsaba érdekelt, a viharsarkiak januárban vagy februárban játsszák le ugyanezt a szakaszát a CEV Kupának. A Nyíregyháza a koronavírus-járvány miatt korábban visszalépett.

NŐI RÖPLABDA CEV-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Vasas Óbuda–Mincsanka Minszk (fehérorosz) 3:2
(–21, –19, 20, 22, 14)
Obrenovac. V: Ristovski (észak-macedón), Balandzsics (szerb).
VASAS: Török 12, Kalicsanyin 8, Popovic-Gamma 36, Kiss G. 11, Strunjak 12, Nogueras 2. Csere: Juhár (liberó), Fábián, Windisch. Vezetőedző: Jakub Głuszak.
MINSZK: Barisevics 6, Kananovics 3, Markevics 12, Sztoliar 14, Stepanenko 21, Szmirova 14. Csere: Panaszenka (liberó), Vakulka, Beksa 5, Lapato 1, Ljabjodkina. Vezetőedző: Sztanyiszlav Szalikov.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak: – A sérültjeinkért, betegeinkért is küzdöttünk ma, szeretném nekik ajánlani a győzelmet. Megmutattuk, hogy amikor koncentrálunk és nagy szívvel röplabdázunk, akkor mire vagyunk képesek. Örülök, hogy a lányok megmutatták, milyen az igazi csapatmunka. Megkapták érte a jutalmat.

Eredeti cikk

Comments are closed.