Diósgyőr: Felvidékről érkezett Feczkó utódja – hivatalos

2020.12.08.
Comments off
16 Views

Néhány órával azután, hogy bejelentették, a mai napon Feczkó Tamás távozik a Diósgyőr vezetőedzői posztjáról, máris sikerült megállapodni az utódjával – Geri Gergely személyében, aki a múlt héten távozott a szlovák élvonalbeli Nitrától.

Az első megkereséskor az jutott eszembe, hogy ez egy óriási lehetőség, kihívás, és bizonyítási lehetőség, hiszen a Diósgyőr egy nagy múltú klub. Nem szeretek feleslegesen sokat beszélni. Egy dolgot ígérhetek, kemény munkát. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikeresek legyünk.

Megnéztem a játékosállományt és a csapat néhány mérkőzését, de a személyes találkozás sokkal fontosabb a játékosokkal, így nagyon várom már az első edzést.

A munkámat a DVTK korábbi játékosa, a legutóbb az SBTC csapatát irányító Rubint Richárd segíti majd másodedzőként, azt hiszem, hogy őt nem kell bemutatnom a szurkolóknak – nyilatkozta Geri Gergely, a DVTK új vezetőedzője.

Az idei évet jól kezdte Feczkó Tamás és a csapat, azonban a koronavírus-járvány miatti tavaszi leállást követően már elmaradtak az eredmények, és ez idén ősszel sem változott. Őszintén sajnálom, hogy így alakult, de nem volt más lehetőségünk, mint hogy változtassunk. Sok sikert kívánok Feczkó Tamásnak! Új vezetőedzőnk, Geri Gergely munkásságát már figyeljük egy ideje, ő egy feltörekvő, fiatal szakember, aki biztos vagyok benne, hogy új mentalitást fog hozni Diósgyőrbe – tette hozzá a klubhonlapnak Benzés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

Geri edzői pályafutását a másodosztályban szereplő rimaszombati felnőtt csapat másodedzőjeként kezdte 2013 nyarán, majd Karol Prazenica januári távozása után másfél évig vezetőedzőkent irányította tovább a csapatot.

A szlovák első osztályban (Fortuna Liga) a zólyombrézói FK Zeleziarne Podbrezová kispadján mutatkozott be vezetőedzőként 2018 decemberében. Ezt követően Marian Süttő vezetőedző asszisztenseként Nyitrán kapott lehetőséget, majd a szakember távozása után 2019 decemberében ideiglenesen vezetőedző lett, és hat mérkőzésen irányította a csapatot. Télen új tulajdonosok érkeztek Nyitrára, akik akkor nem Geri Gergelynek szavaztak bizalmat, azonban 2020 nyarán vezetőedzőként tért vissza a nyitrai klub kispadjára. A csapat jól szerepelt, ám a szakember összekülönbözött a klubvezetéssel, és 2020. december 2-án saját kérésére távozott a nyitraiak kispadjáról.

Geri számára nem ismeretlen helyszín Diósgyőr, mert a két klub közötti rendszeres találkozóknak köszönhetően számtalan felkészülési mérkőzést játszott rimaszombati labdarúgóként a DVTK ellen, 2014 és 2015 januárjában pedig két alkalommal vezetőedzőként is irányította a csapatát Diósgyőrben.

2019 végén a szlovákiai UEFA Pro-licences képzés keretében tanulmányúton járt Diósgyőrben Geri Gergely és az akkor az SBTC vezetőedzőjeként dolgozó Rubint Richárd is.

Eredeti cikk

Comments are closed.