BL: „Ha Rebrovnak végre szerencséje lesz, a Fradi meglepheti a Dinamót”

2020.12.04.
Comments off
10 Views

Szabó József, a Dinamo Kijev korábbi játékosa és edzője a Ferencvárosnak szurkol a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában az ukrán együttes ellen rendezendő ki-ki meccsen.

Hirdetés

Szabó József (Fotó: AFP)

Miközben szerdán a Ferencváros 3–0-s vereséget szenvedett a Barcelonától, a Bajnokok Ligája G-csoportjának másik mérkőzésén a Dinamo Kijev is kikapott 3–0-ra a Juventus otthonában. Ez azt eredményezte, hogy az utolsó fordulóban az ukrán és magyar bajnok közötti ki-ki meccs dönt a csoport harmadik helyéről, arról, melyikük folytathatja tavasszal az Európa-ligában. A Ferencváros továbbjut, ha nyer a Dinamo vendégeként, vagy legalább hatgólos döntetlent játszik. Egyenlő pontszámnál ugyanis először az egymás elleni eredmény, majd az egymás elleni idegenben szerzett több gól számít. A Ferencváros és a Dinamo Budapesten 2–2-re végzett. Ha Kijevben is 2–2 születne, az a hazaiaknak kedvezne, az ukránoknak ugyanis eggyel jobb az összesített gólkülönbségük (–10, illetve –11).

„Ha végre szerencséje is lesz a Ferencvárosnak, továbbjuthat – mondta lapunknak a kárpátaljai, ungvári születésű Szabó József, korábbi 40-szeres szovjet válogatott, a Dinamo Kijev volt játékosa és edzője. – Szerdán az egy időben rendezett két meccs között váltogattam a csatornát, de inkább Szerhij Rebrov csapatát néztem, hiszen a játékosom volt. Sajnálom Szerhijt, mert ha a Juventustól nem kaptak volna gólt a lefújás előtt, kevés gólos vagy gól nélküli döntetlen is elegendő volna nekik Kijevben.”

Szabó József lapunknak elmondta azt is, bár a sorozat eddigi részében viszonylag jó képet mutatott magáról a Ferencváros, ezúttal néhány játékosnál képességbeli hiányosságokat látott: „Vannak olyanok a Fradiban, akik nem eléggé jók ahhoz, hogy a Ferencváros mezét viseljék, nincs meg ehhez a szükséges technikai képzettségük.”

Úgy látja, az utolsó meccsen valamennyire az ukrán bajnok az esélyes.

„A Dinamo Kijev sem olyan csapat már, mint egykor volt, a Juventustól könnyen kaphatott volna öt-hat gólt. De pillanatnyilag fizikailag, technikailag és tulajdonképpen minden tekintetben jobb a Ferencvárosnál. A mérkőzést árgus szemekkel figyelik a kijevi vezetők is Szerhij Rebrov miatt, már most mindenki erről a meccsről beszél. Hazai pályán jó esélye van a Kijevnek, hogy megszerezze a harmadik helyet, de ha Rebrovnak végre szerencséje lesz, a Fradi meglepetést szerezhet. Én mindenesetre nagyon szorítok a zöld-fehérek sikeréért.”  

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
, G-CSOPORT
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) – élőben az NSO-n!
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROSélőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Barcelona 5 5 16–2 +14  15
2. Juventus 5 4 1 11–4 +7  12
3. Dinamo Kijev 5 1 4 3–13 –10  1
4. FERENCVÁROS 5 1 4 5–16 –11  1

Eredeti cikk

Comments are closed.