Újabb meglepetés: véget ért Nadal szédületes sorozata

2020.11.22.
Comments off
7 Views

Az orosz Danyiil Medvegyev játssza majd a döntőt vasárnap az osztrák Dominic Thiemmel a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságán, írta az MTI A torna negyedik kiemeltje három szettben győzte le szombat este a világranglista második helyezettjét, Rafael Nadalt.

Az első játszmában 4:3-as vezetésénél a spanyol teniszező elvette ellenfele adogatójátékát, majd szettelőnybe is került, a másodikban viszont 1:4-ről fordított, 5:4-nél a mérkőzésért adogathatott, végül rövidítésre került sor, amiben alulmaradt. A harmadik szakaszban az orosz játékos 3:3-nál, majd 5:3-nál brékelt, és 2 óra 37 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Amikor a második szettben 5:4-es vesztésre álltam, úgy döntöttem, hogy változtatok néhány apróságon. Ez nagyon jól működött

– mondta Medvegyev.

A győzelmének értékét emeli, hogy Nadal elképesztő sorozatának tudott véget vetni: a spanyol ugyanis megnyerte a legutóbbi 71 olyan mérkőzését, amelynek hozta az első szettjét.

„5:4-nél rosszul játszottam, nagy lehetőségem volt, de nem éltem vele” – nyilatkozta Nadal.

Medvegyev egy évvel ezelőtt egyetlen ellenfelét sem tudta legyőzni ezen a tornán.

A jubileumi, ötvenedik ATP-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik – még vonalbírók sincsenek –, az összdíjazása pedig a tavalyi 9-ről 5,7 millió dollárra csökkent.

ATP-vb, elődöntő

Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) – Rafael Nadal (spanyol, 2.) 3:6, 7:6 (7-4) 6:3
Dominic Thiem (osztrák, 3.) – Novak Djokovic (szerb, 1.) 7:5, 6:7 (10-12), 7:6 (7-5)

Kiemelt fotó: Glyn KIRK / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.