Márton: “Óriási szerencséje volt a Fradinak, hogy nem vesztesen távozott tőlünk” – elárulta, mi frusztrálja

2020.11.20.
Comments off
16 Views

A kéthetes válogatott szünet előtt kétszer is nyeretlen maradt az NB I-ben a MOL Fehérvár FC, amely előbb a Ferencvárossal játszott 1-1-es döntetlent, majd az MTK Budapest otthonában szenvedett 3-1-es vereséget, így Márton Gábor vezetőedző csapata a negyedik helyre zuhant vissza, hátránya pedig négy pontra nőtt az egy meccsel kevesebbet játszó FTC-vel szemben.

– Nagyon pechesek voltunk a Ferencváros elleni meccsen – mondta Márton Gábor a molcsapat.hu-nak. – Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert sokkal jobban játszottunk a FTC-nél, mire ellenfelünk az első kapura lövésig eljutott (amiből egyből gólt is szerzett), addigra mi már négy komoly helyzetet is kialakítottunk, mégis nekünk kellett futnunk az eredmény után. Nagyon jó csapat a Ferencváros, ezt a nemzetközi porondon is bizonyítja, de mi játékban egyértelműen föléjük kerekedtünk, és óriási szerencséjük volt, hogy nem vesztesen távoztak a MOL Aréna Sóstóból.

Az 54 éves szakember arra is válaszolt, mi a baj a csapatával.

– Röviden? Nagyon sok gólt kapunk, és hiába lövünk sokat, ha nem jó elosztásban tesszük. Vannak meccsek, amikor kijön a lépés, és megszórjuk az ellenfelet, máskor pedig szenvedünk, és kimaradnak a helyzetek, amikből olyan pontvesztések jönnek, amiknek nem lenne szabad megtörténniük. Több pontra számítottam, mint ahánnyal rendelkezünk, emiatt van komoly hiányérzet bennem, mert a játékunk azért közben szépen fejlődik. Frusztráló, amikor szinte végig az ellenfél térfelén folyik a játék, jönnek a helyzeteink egymás után, de sajnos ki is maradnak, az ellenfél pedig egyszer átjön a térfelünkre, és egy pontrúgásból gólt szerez, méghozzá általában egy egyéni hibából. Az MTK elleni meccsig összesen tizenegy gólt kaptunk, abból nyolcat rögzített játékhelyzet előzött meg. Ez nem megengedhető!

A MOL Fehérvárnak nem sikerült eljutnia az Európa Liga csoportköréig, mert bár egy bravúrt bemutatott a francia Reims kiejtésével, a Standard Liege elleni playoff második félidejére elfogyott a csapat, és a belgák jutottak a főtáblára.

– Nagyon fájt mindenkinek a kiesés, főleg azért, mert a Reims ellen egy nagyon jó meccsen jutottunk tovább. Alig faultoltunk, mégis kevés helyzeten tartottuk a franciákat, és úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább. A Liege ellen a második félidőben már nem játszottunk igazán jól, de súlyos egyéni hibákkal magunkat büntettük, így nem juthattunk tovább. A csapat azonban jól reagált a kiesésre, hiszen rúgtunk az Újpestnek egy ötöst utána, ám aztán újra pontokat veszítettünk a Honvéd ellen. Az a fajta kiegyensúlyozottság hiányzik, amivel le tudjuk zárni a játékban megnyert meccseket. A Honvéd elleni például abszolút ilyen volt, gólokkal kellett volna nyernünk, de a végén csak egy pontot szereztünk. Nyilvánvaló, hogy az edzőt az eredményei minősítik, de számomra nagyon fontos, milyen játékot mutat a csapatom. Azt kérdezed, hogy melyiket választom: játsszunk szépen, vagy nyerjünk? Nos, én maximalista vagyok, azt akarom, hogy szép játékkal nyerjük meg az összes meccsünket – tette hozzá nevetve Márton.

Eredeti cikk

Comments are closed.